Női Egyetemi Bajnokság: Parádés meccsen győzte le a Győr a Közgázt
11
Feb
2019
Női Egyetemi Bajnokság: Parádés meccsen győzte le a Győr a Közgázt
2019. február 11.  |  11:10
Keleten elég sima mérkőzéseket játszottak, a nyugati csoportban viszont abbál több volt az izgalom a héten - lássuk a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság eredményeit a hölgyeknél!

A vendégek hete volt a mostani a keleti csoportban, az ELTE-BEAC hatalmas fölénnyel győzött Nyíregyházán, de a TF-nek sem okozott gondot a Debrecen, a Szegednek pedig a Miskolc legyőzése. A nyugati csoportban a Győr egy szenzációs mérkőzésen fosztotta meg veretlenségétől a Közgázt, a Petőfi SE fordulatos találkozón verte 2 ponttal az NKE-Csatát, a mindössze 5 játékossal felálló Szombathely pedig remek 3. negyedével múlta felül a BME-MAFC-ot. 


 

NEMZETI EGYETEMI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG, NŐK

 

Keleti csoport:

Nyíregyházi ESE - ELTE-BEAC 7-158 (1-55, 2-33, 2-36, 2-34)

Nyíregyháza, Sóstói u., 50 néző, V.: Sallai, Zalai

Nyíregyháza: Bánházy, Molnár, Deák, Bakó, Szabó 3. Csere: Székely 4. Edző: Hegedűs Ferenc

ELTE-BEAC:
LENDÉR 23, SZABÓ 29, Regdánszki 12, DARNÓT 20, TARNAI 18. Csere:  NÉMEDI 18, STEKLER 24, Simoncsik 14. Edző: Dr. Gyarmati István

Nagyon lendületesen kezdtek a vendégek, egészpályás letámadásuk ellen nem volt ellenszere a Nyíregyházának. A vendégek fegyelmezett játékra, a taktikai utasítások pontos megoldására törekedve játszottak. A Nyíregyháza csapata most nem tudta felvenni a harcot a sokkal pontosabban játszó ELTE-BEAC csapatával. A vendégektől Darnót Anna 20 pontos, 10-10 szerzett labdás és gólpasszos tripla-duplát ért el.

Hegedűs Ferenc:
 Sajnos ezt vártuk. A lányok igazából sokkal többet tudnak, de nagyon keveset edzettek. Így ebben az összetételben, most ennyire futotta. Akik pontot tudtak volna dobni, sérülten ültek a kispadon.

Dr. Gyarmati István:
 Köszönjük a Nyíregyháza csapatának a játékot. Nekünk ez egy jó felkészülés volt a következő mérkőzéseinkre. További sok sikert kívánunk a Nyíregyházának!

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univk_557

 

Debreceni Egyetem - TFSE 40-68 (16-20, 6-14, 8-15, 10-19)

Debrecen, Kossuth Lajos Gyakorló Gimnázium, 20 néző, V.: Hegedűs, Fülöp.

Debreceni Egyetem:  Mezei 6/3, KERNÁCS 15, Szabó 5, Papp, Jávor 11/9. Csere: Ruzsa, Kiss-Schubert 3/3, Új. Edzők: Jávor Barna, Kovács Imre

TFSE: 
MIHÁCZI 22/12, Herman 2, Kováts 7, KARLÓCAI 10/6, VARGA 10.  Csere: Orosz 4, Vörösházi 3/3, Révész 6, Szeli 2, Szabó 2. Edző: Magyar Bianka

Régi nagy riválisok csatájához méltóan kezdődött a mérkőzés. A vendégek folyamatos vezetése mellett a debreceniek  tartották 
a lépést a címvédővel. A második negyedben a vendégek kemény védekezéssel rengeteg  eladott labdára kényszerítették a debreceni csapatot. Ennek és  hatékonyabb dobószázalékuknak köszönhetően a félidő végén 12 pontos  előnnyel fordulhattak a fővárosiak. A második félidőben sem változott  a játék képe, a betegségekkel és sérülésekkel sújtott hazaiak mindössze 7 fős rotációjának tagjai utolsó tartalékaikat bevetve próbálták tartani a lépést ellenféllel. A TFSE azonban összeszedett játékkal és pontos dobásokkal Miháczi Diána vezérletével növelni tudta előnyét (30-49), így az utolsó etapban már csak a számszerű végeredmény volt kérdés. Karlócai Julianna 10 pontos, 11 lepattanós dupla-duplával zárta a mérkőzést, Varga Barbara (10 pont, 9 lepattanó) ettől 1, Miháczi (22 pont, 8 lepattanó) pedig 2 lepattanóval maradt el.
  
Jávor Barna: Nem voltunk könnyű helyzetben a mérkőzés előtt, különböző okok miatt szűk rotációval voltunk kénytelenek dolgozni. A  játékosaimnak elismerés jár, hogy ebben a szituációban is próbálták megnehezíteni a jó erőkből álló ellenfél dolgát. Láttunk pozitívumokat , ezekre kell építenünk a jövőben. Az utóbbi 3 hétben érezhetően gödörbe került a társaság, de érzem annyira erőseknek magunkat, hogy csapatként, együtt meg tudjuk oldani ezt a helyzetet. Az  ellenfélnek gratulálok, még ilyen különbséggel is megérdemelten győzött.  

Magyar Bianka:
 Helyenként egészen látványos játékkal magabiztos győzelmet arattunk egy a négyes döntőbe jutásra esélyes csapat otthonában. A fiataljaink is egyre biztatóbb játékot mutatnak hétről hétre. Dolgozunk tovább, hétfőn Szegedre utazunk, ahol igazi egyetemi rangadó várható.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univk_558

 

Miskolci Egyetem - Szegedi RSC 46-74 (13-20, 11-16, 9-20, 13-18)

Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, 20 néző, V: Takács, Bene.

Miskolc: Kostyó 9/9, PAPP 12, CHVATAL 13/3, Sikora 6, Kovács 2. Csere:  Orbán 4. Edző: Arad Zsófia.

Szeged:
NAGY L. 10, BOROS 18, BURJÁN 10, KŐHÁZI 9/3, Váradi 4. Csere:  Méhesi 6, Ódry 6, Kurityák 6, FINSZTÁL 5, Fodor. Edző: Földi Alexandra.

Bár már az első félidőben is a pontosabban kosarazó vendég szegediek irányították a játékot, ekkor még a végül 13 pontos, 11 lepattanós dupla-duolával záró Chvatal Tünde vezérletével jól tartották magukat a hazaiak. A mérkőzés a 3. negyedben dőlt el, kezdett megmutatkozni a vendégek létszámbeli fölénye, s Boros Eszter vezérletével fokozatosan elhúzva a negyed végére 20 pont fölé növelték előnyüket. Végeredményben a vendégek minden negyedet megnyerve arattak magabiztos győzelmet.

Arad Zsófia: - Az erőviszonyoknak megfelelően alakult a meccs, de küzdésben nem maradtunk alul.

Földi Alexandra:
Gratulálok a lányoknak, hozták a kötelező győzelmet. Örülök, hogy az NBI/b-s játékosaimon kívül a csak egyetemi edzésekre járó játékosaim is élesben gyakorolhattak.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univk_559

 

 

Nyugati csoport:

Szombathelyi ESE - BME-MAFC 61-51  (12-12, 11-12, 17-8, 21-19)

Szombathely, ELTE-SEK Sportcsarnok, 35 néző. V.: Tóth, Csák.

SZOESE:  JAKUBOVICS 18/3, Fekete 12, Kovács K. 5, Hirschler, PLÓZER 26. Edző: Szabó László

BME-MAFC:
Bozsó 7/3, Keszthelyi 5, Kardos 23/3, Rózsavölgyi 6, Kovács.  Csere: Karancz 4, Benkő 2, Selmeczy 4. Edző: Gorácz  Árpád

A hazai csapat sérülések,  illetve betegség miatt elég szűk kerettel, egészen pontosan a minimális 5 játékossal állt ki az összecsapásra, de a vendégektől is hiányoztak meghatározó játékosok.  A találkozó elején váltva estek a pontok, egyik csapat sem  tudott meglépni a másiktól. Sok hibával játszottak a felek, a cserék nélkül játszó hazaiak érthetően próbálták lassítani a játékot, sőt Szabó László időkéréssel is próbált pihenőt biztosítani csapatának. A 
második negyed ott folytatódott, ahol az első negyed befejeződött. 
Maradt a kiegyenlített küzdelem, a szép játék rovására. A vendégcsapat mehetett 1 pontos előnnyel a nagyszünetre.

A harmadik negyedben robbantott a hazai csapat, és állva hagyta a vendégeket. Ehhez kellett Plózer Petra centermunkája, aki dupla-duplával zárt: leszedett 17 lepattanót, és  berakott a közösbe 26 pontot. Jakubovics Dóra a 18 pontja mellett 6 gólpasszával jeleskedett. A vendégek - akik közül elsősorban Kardos Réka emelhető ki 23 pontos és 11 lepattanós dupla-duplájáért - az utolsó pillanatig küzdöttek, ám a záró etapban a hazaiaknak minden felzárkózási kísérletükre volt válaszuk.

Szabó László: Gratulálok a csapatomnak, megfogyva bár, de törve nem hatalmas győzelmet arattunk a lelkes vendégek ellen.

Gorácz Árpád:
 Gratulálok a hazai csapatnak. Egy jó meccset játszottunk, sok hibával. A következő mérkőzésen próbálunk javítani.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univn_545

 

PTE-EMES Petőfi SE - NKE Csata 60-58 (20-11, 8-21, 17-15, 15-11)

Pécs, TÁSI Csarnok, 15 néző. V.: Szalóki, Téczely.

PTE-EMES Petőfi SE:  HERENDI 12/6, Miltner 1, Tóth 6, PAP 22/3, Séra 7. Csere: Petró 4, Bencze 6, Horváth, Orosz 2. Edző: Sipos Ádám

NKE-Csata:
Pánczél 8/6, Kovács 4, Gaál 9/3, Kundráth K. 8/6, Karagits K. 17. Csere: Farkas 6, Csarankó 6. Edző: Mányoky Fanni

A hazai csapat nagyon jól kezdte a mérkőzést, a 6. percben 17-1 volt az állás. Érthető időkérés után az NKE-Csata magára talált, és a negyed végére 9 pontra megközelítette a pécsi együttest. A vendégek a "megtalált"  jó  formájukat át tudták menteni a második negyedre, aminek meg is lett az  eredménye, félidőben már a végül 17 pontos, 11 lepattanós dupla-dupláig jutó Karagits Kira vezette NKE-Csata állt jobban 4 ponttal. A harmadik negyedben mindkét oldalon születtek szép megoldások, a szakasz végén a hazaiak kerültek 2 pontos előnybe. Itt már érezhető volt, hogy mindkét  csapat meg akarja nyerni a mérkőzést és ezért a sportszerűség keretein belül mindent meg is tettek. A 39. percben egál volt az eredmény, majd a taktikai időkérések után a hazai csapat legjobbja, a dupla-duplától egyetlen lepattanóval elmaradó Pap Regina 6 másodperccel a vége előtt bedobta a győzelmet jelentő kosarat, amelyre a vendégek már nem  tudtak válaszolni.

Sipos Ádám: - Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, ezt tükrözte az eredmény is: tizenhét-egy. Ezután a vendégek védekezést váltottak, átálltak zónára, amelyek sajnos nem találtuk az ellenszerét. Az volt a szerencsénk, hogy az ellenfél miután átlendült a holtponton,  nem tudott nagyobb előnyre szert tenni, rendre sikerült kontra kosarakkal válaszolni a sikeres dobásaikra. A végén pedig szerencsénk is volt, Pap Regina győzelemhez segítette a csapatot ezen a mérkőzésen. Ezúton is köszönöm neki, hogy eljött és játszott velünk. Van még min dolgoznunk, fejlődnünk kell.

Mányoky Fanni: - Gratulálok a csapatomnak, mert nagyon jól küzdöttek a lányok.  Úgy gondolom, hogy a végén voltak olyan bírói ítéletek, amelyek  segítségével az ellenfél fordított: két sportszerűtlen hibát nem kaptunk meg, és ezért két ponttal tudtak nyerni. Dolgozunk tovább, nem tudtunk  erre a mérkőzésre rendesen felkészülni, de a visszavágón biztos visszavágunk és remélem mi is megkapjuk a hazai fújást.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univn_546

 

Széchenyi KA Győr - Közgáz 96-91 (27-24, 25-23, 19-24, 25-20)

Győr, egyetemi csarnok 25 néző. V.: Surányi, Erős.

SzKA: Chroméj 12, Perl 17/15, Gosztola, Nagy 22 Biczó 25. Csere: Horváth 7/3, Török13, Szűts. Edző: Barthalos István

Közgáz:
Szalay 10, Baliga 2, Szammer 6,  Doktor 33/3 Imre 4. Csere:  Galba 2, Katona 22/6, Farkas 5/3, Pfandler 7. Edző: Németh Kata

Az egész mérkőzésen érződött a rangadó hangulat, hogy két erős csapat, a nyugati csoportban még veretlen két együttes méri össze erejét. A roppant nagy iramú, színvonalas mérkőzés első három negyedében a sikeres külső dobásoknak és jó védekezésnek köszönhetően, ha szűken is de a Chroméj Hajnalka (12 pont, 13 gólpassz) által ügyesen irányított, elsősorban a Biczó Laura (25 pont, 8 lepattanó) -Nagy Rebeka (22 pont, 12 lepattanó) -Perl Zsófia (17 pont, 5/9 tripla) trió eredményességére építő győriek voltak előnyben. A Közgáz azonban Doktor Anna (33 pont, 9 lepattanó, 5 szerzett, labda, 3 gólpassz) vezetésével tapadt a hazaiakra, s remek "szárnysegédje" is akadt Katona Bianka (22 pont) személyében. A harmadik negyed végére ledolgozta hátrányát a Közgáz, amely a záró etapban egy ízben át is vette a vezetést. Triplával rögtön visszakerült az előny a Győrhöz, a végjátékban pedig Doktor kipontozódása döntőnek bizonyult, így végül hazai siker született ezen az egyetemi kosárlabda remek propagandájául szolgáló kiváló találkozón.

Barthalos István:
Nagyon sokat készültünk a mérkőzésre, Számítottam rá  hogy csak akkor tudunk nyerni, ha sikerülnek a külső dobásaink.  Szerencsére Perl Zsófinak ez most jól ment. Bízom a további sikeres folytatásban , viszont ez csak egy állomás volt,  mert a bajnokság fele még hátravan.  Köszönjük az ellenfélnek a sportszerű játékot.

Németh Kata:
 Érződött a csapaton hogy hosszú idő után ez az első tétmérkőzésünk. Nem gondolom, hogy az edzéshiány miatt kaptak ki a lányok, de innentől csak felfelé vezet az út. Gratulálok az ellenfélnek

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univn_547



Vármegyei szövetségek