SZIK: A Stellazzurra Rome nyerte a tornát a Real Madridot legyőzve
06
Feb
2019
SZIK: A Stellazzurra Rome nyerte a tornát a Real Madridot legyőzve
2019. február 6.  |  11:10
Vasárnap rendezték az idei Szent István Kupa helyosztóit.

A hetedik helyért rendezett találkozón az Alba Fehérvár egy hullámzó mérkőzésen, de végül magabiztosan (63-74) verte a KK Mladost Zemun együttesét Sodiq Seyi Awogbemi (30 pont, 18 pattanó, 3 blokk) és Dallos Bence (23 pont, 8 pattanó) vezetésével. Az ötödik helyért rendezett összecsapáson a Unipol Banca Virtus Bologna a szoros első negyed után végül simán legyőzte a román C.S. U-BT Cluj Napoca gárdáját (56-80) Filippo Salsini (18 pont, 7 pattanó) vezetésével.

Arról volt már szó vasárnap is, hogy a bronzmérkőzésen U16-os fiú válogatottunk egy kiváló mérkőzésen 73-66-ra múlta felül az FC Bayern Münchent, így a harmadik helyen végzett. A fináléban aztán a Stellazzurra Rome és a címvédő Real Madrid csapott össze. A spanyolok 8 ponttal nyerték az első negyedet, utána viszont 22 ponttal elbukták a következő két felvonást, így hiába hajráztak nagyot, az olaszok Yannick Nzosa (20 pont, 16 pattanó) és Matteo Visintin (24 pont, 9 pattanó, 5 gólpassz, 6-6 szerzett és eladott labda) vezetésével végül 92-88-ra nyertek, így övék lett az idei Szent István Kupa!

Honti Viktor, az U20-as férfi válogatott másodedzője, a Szolnoki Kosárlabda Akadémia edzője:

"Remek eredményt ért el U16-os fiú válogatottunk ezzel a bronzéremmel. A harmadik helyért vívott csatában fizikálisan felvették a kesztyűt a küzdős, hajtós stílust képviselő Bayern Münchennel, kreatív oldalon pedig úgy gondolom, felül is múlták őket. Az első két helyezett csapat lényegesen nagyobb játékerőt képviselt a többinél, de az, hogy a mieink közvetlenül mögöttük tudtak végezni, elismerésre méltó teljesítmény."

Ivkovics Sztojan, a magyar válogatott szövetségi kapitánya:

"A tavalyi és a mostani szereplést összehasonlítva hatalmas változás van a srácok játékában. Látszik, hogy egy jó szellemű társaság, és hogy becsülettel felkészültek erre a tornára. A további eredmények rajtuk múlnak. Gratulálok a stábnak és az egész csapatnak!"


A záró nap eredményei

7. helyért
KK Mladost Zemun - Alba Fehérvár 63-74

5. helyért
C.S. U-BT Cluj Napoca - Unipol Banca Virtus Bologna 56-80

Bronzmeccs
U16 Magyarország - FC Bayern München 73-66

Döntő
Real Madrid Baloncesto - Stellazzurra Rome 88-92


A torna végeredménye

1. Stellazzurra Rome
2. Real Madrid
3. U16 Magyarország
4. FC Bayern München
5. Unipol Banca Virtus Bologna
6. C.S. U-BT Cluj Napoca
7. Alba Fehérvár
8. KK Mladost Zemun


Fotó - Szent István Kupa 2019 facebook

Vármegyei szövetségek