FIBA EC: Kiesett az Olaj a nemzetközi kupából
23
Jan
2019
FIBA EC: Kiesett az Olaj a nemzetközi kupából
2019. január 23.  |  20:55
Az utolsó esélybe próbált megkapaszkodni ma este a Szolnoki Olaj, amely tartalékos felállásban, Sztrahinja Milosevics és Jaylin Airington nélkül állt fel Törökországban, Jarrod Jones korábbi csapatának, a Pinar Karsiyakának az otthonában. A magyar bajnoknak csak egy győzelem jelentett volna életben maradást, ám az izmiri együttes a Tiszaligetben is nyerni tudott (74-70-re), így tehát egyáltalán nem várt könnyű feladat Dragan Alekszics együttesére.

Vojvoda Dávid sem volt teljesen egészséges, így a fiatal Rudner Gábor kapott lehetőséget a kezdőcsapatban, igaz túl sokat aztán nem töltött a pályán.

Nem indult jól a találkozó a piros-feketék számára, a hazai együttes átrohant rajtuk. Elsősorban a védekezéssel akadtak gondok. A folytatásban rendezte sorait az Olaj, és a félidőre visszajött a meccsbe. 52-47-es állással fordultak a csapatok.

lképesztően jól dobott a vendég együttes távolról, Rowsey, Milosevic és Vojvoda járt ebben az élen. Kellett is, mert csak így lehetett faragni a hátrányon. Fej-fej mellett haladtak az együttesek, a Karsiyaka irányított, de egy pillanatra nem dőlhetett hátra. Védekezésben továbbra is akadtak gondok a Szolnoknál.

75-72-ről indult a záró felvonás. Izgalmasan alakult a hajrá, mert a magyar csapat nem adta fel, és továbbra is extrán tüzelt. A Pinarnak azonban szinte mindenre volt válasza. Bár tisztességgel helytállt az Alekszics-legénység, továbbra is nyeretlen a csoportjában, és már az is biztos, hogy a hátralévő két forduló eredményétől függetlenül búcsúzik a nemzetközi porondtól - írta a BB1.hu.

Pinar Karsiyaka - Szolnoki Olaj KK 102-95 (30-18, 22-29, 23-25, 27-23)

FIBA Europe Cup, I-csoport, 4. forduló
Mustafa Kemal Atatürk Karsiyaka Spor Salonu

Karsiyaka legjobb dobói: Walker 21/15, Evans 19/6, Marei 15.

Szolnok: Rowsey 24/18, Rudner 2, Benke 12/9, N. Milosevic 20/15, Andric 12. Csere: Vojvoda 16/6, Tóth Á. 7, Kovács P. 2.

 

Fotó - fiba.basketball 

Vármegyei szövetségek