Férfi NB I: Hozta a kötelezőt a ZTE
21
Jan
2019
Férfi NB I: Hozta a kötelezőt a ZTE
2019. január 21.  |  07:55
Hozta a kötelezőt a ZTE

ZTE-kosárral indult a találkozó, ám a vendégek tapadtak, sőt, McLane triplájával a vezetést is átvették egy pillanatra. Az amerikai zsákolt is, ám Thompson saroktriplájával kicsit elléptek a zalaiak. A hazaiak hátvédje már tíz pontnál járt, a negyed végén Gulyás zsákolt egyet, majd Ware hármasával tízpontosra hízott a különbség.

26-16-ról folytatódott a játék, Rikalo dobott egy hatalmas homályt, Buzás azonban betalált kintről. Érkezett Szabó, aki hátul stabilitást adott csapatának, majd pontokkal is segített. Harris hármasával 40-23-ra lépett meg Bencze Tamás alakulata. Parázzsá kezdett válni a hangulat a pályán és a nézőtéren is, amikor érkezett Papp hármasa. A félidő végén aztán öt ponttal közelebb jött a TF - Szabó „átkaroló hadműveletét" zokon vette McLane, aki dzsúdósokat megszégyenítő ipponnal dobta át a vállán az egerszegi kapitányt. Szabót csapattársai tartották vissza, némi videózás után sportszerűtlen faultot ítéltek ellene a játékvezetők, majd reklamálásért technikait is kapott. 43-34-el zárult a félidő.

Durázi zsákolása nyitotta a második játékrészt, majd amikor a két TF-es center egymást lökte fel saját palánkja alatt, Agafonov köszönte a lehetőséget, és „betépte" a labdát a gyűrűbe. Harris is bemutatott egy blokkot, az újonc viszont megérezte a lehetőséget és McLane hármasával zárkózni kezdett, egészen három pontig jött fel. Szabó hintett be egy hármast, a negyedet pedig McLane tempója zárta.

59-55-ről kezdődött a záró tíz perc, Szabó ismét trojkát szerzett, majd Bergstedt lepattanóját - 15-nél járt ekkor a dán center - ki más, mint McLane zsákolta vissza. Harris percei következtek, előbb ziccerezett, majd forintos passzt adott Szabónak, aki egy 2+1-es akcióval ismét tízpontosra növelte a fórt. Továbbra is kemény volt a játék a pályán, az utolsó három percben már a ZTE akarata érvényesült, a TF elfáradt, a kegyelemdöfést Papp vitte be egy dudaszavas triplával. Hússzal nyert a ZTE - írta a BB1.hu.

Zalakerámia ZTE KK - Serco-TF-BP 83-63 (26-16, 17-18, 16-21, 24-8)

Zalaegerszeg, Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok
V.: Tőzsér D., Kulcsár T., Lengyel Á. (Dr. Gencsev P.)

ZTE: Ware 6, Thompson 12/3, Harris 14/6, Szabó Zs. 17/6, Agafonov 19. Csere: Bagó 2, Durázi 3, Doktor -, Gulyás 2, Papp P. 8/6, Kis R. -.

TF-BP: Krnjajski 9/3, Szobi -, Clark 2, McLane 23/6, Bergstedt 17. Csere: Buzás 9/3, Rikalo 3, Beák -, Filipovics -, Kozma -.

Vármegyei szövetségek