Tökéletes félszezon után is óvatosak Veszprémben
16
Jan
2019
Tökéletes félszezon után is óvatosak Veszprémben
2019. január 16.  |  13:55
Parádés teljesítményt nyújt a férfi másodosztályban a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém csapata, miután tizennégyből tizennégy mérkőzést nyert meg és ezzel vezeti a Piros csoport tabelláját. Madár András, a veszprémiek hátvédje a BB1.hu-nak elárulta, hogy menet közben megjött a csapat étvágya, és most már szeretnék megnyerni az alapszakaszt.

– Az eddigi eredményeinket az egységességnek köszönhetjük, nagyon egyben van a csapatunk a pályán belül és kívül is – mondta Madár András a BB1.hu érdeklődésére. – Mindenki tudja, hogy mi a szerepe a csapaton belül, mi az elvárás vele szemben és ennek igyekszik mindenki megfelelni. Nincsenek veszekedések, nincsenek ellentétek, egyfelé húzunk. Nem úgy kezdtük egyébként az új évet, ahogy terveztünk. Igaz, hogy sikerült nyernünk, de a játék nem volt olyan meggyőző. Az első félévre viszont mondhatjuk, hogy gyakorlatilag tökéletes volt. Arra persze nem számítottunk, hogy ennyire jól fog összejönni minden. Szezon előtt arról beszéltünk, hogy jó lenne az első négy hely valamelyikén végezni. Innentől megváltozott a terv, az a célunk, hogy megnyerjük az alapszakaszt is. Úgy érzem, hogy a riválisaink ugyanolyan erősek, mint mi, csak a mi játékunkban volt most jobban meg az a kis plusz, ami hozta a győzelmeket.

Érthető, ha innentől kezdve a Veszprémet mindenki a bajnokság egyik fő esélyeseként tartja számon. Ennyire azonban még nem rohantak előre a csapat háza táján, először a Hepp Kupára koncentrálnak.

– Annyira még nem szaladtunk előre, hogy akár meg is nyerhetjük a bajnokságot – folytatta a játékos. – Először azzal foglalkozunk, hogy bejutottunk a Hepp Kupa döntőjébe. Azt szeretnénk megnyerni, de nem lesz könnyű, mert az erős riválisaink is erre készülnek. Szépen, folyamatosan haladunk előre, aztán reméljük, hogy később a bajnokságban is sokáig juthatunk. Már csak azért is óvatosnak kell lennünk, mert tavaly is bebizonyosodott, hogy a pályaelőny nem mindig jelent automatikusan továbbjutást a rájátszás során. Ettől függetlenül szeretnénk az első helyet megszerezni, hogy pályaelőnyünk legyen végig.

Vármegyei szövetségek