Férfi Európa-bajnokságot rendeznénk 2021-ben
15
Jan
2019
Férfi Európa-bajnokságot rendeznénk 2021-ben
2019. január 15.  |  13:40
A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) az elnökség döntésének értelmében jelezte hivatalos érdeklődését a nemzetközi szövetségnél (FIBA) a 2021-es férfi Európa-bajnokság megrendezésével kapcsolatban. Az MKOSZ szívesen adna otthont egy csoport küzdelmeinek Budapesten. A FIBA a jelentkező országoknak küldi ki részletes pályázati felhívását, a rendezéssel kapcsolatos további döntéseket csak ezt követően lehet meghozni, tehát a konkrét pályázat beadása csak a pontos kiírás ismeretében születhet meg.

A kontinenstornák lebonyolításánál a FIBA az utóbbi időszakban előszeretettel alkalmazza azt a rendezési struktúrát, hogy a csoportmeccsek rendezését több országnak adja oda, a helyosztókat pedig már egyetlen helyszínen bonyolítják le. Ugyancsak változás a férfi kosárlabda Európa-bajnokságok rendszerében, hogy immár nem kétévente rendezik a tornákat, a 2017-es török-román, finn, izraeli közös rendezésű Eb után már csak négyévente találkoznak a földrész legjobb válogatottjai.

A magyar válogatott a legutóbbi, 2017-es Európa-bajnokságon továbbjutott a kolozsvári selejtezőcsoportból, ahol a nyolcaddöntőben Isztambulban 86-78-as vereséget szenvedett a későbbi ezüstérmes Szerbia válogatottjától.

 

Fotó - fiba.basketball

Megyei szövetségek