Férfi NB I: Végletekig kiélezett meccset nyert a DEAC
13
Jan
2019
Férfi NB I: Végletekig kiélezett meccset nyert a DEAC
2019. január 13.  |  22:30
Vasárnap este zárult a férfi élvonalbeli bajnokság 15. fordulója. A kilencedik helyen álló DEAC fogadta a nyolcadik Kecskemétet, így közvetlen riválisok csatáját láthatták az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokba kilátogatók. Legutóbb a második fordulóban találkoztak egymással a felek, és bár a félidőben még a DEAC vezetett, végül 14 pontos győzelmet arattak a hírös városiak. A hazaiak dolgát nehezítette, hogy Berényi Sándor vezetőedző, Daniel Amigo játékára nem számíthatott sérülés miatt.

Triplaváltással indult a találkozó, előbb Dramicsanin, majd Ivosev talált be. Jobban kapta el a ritmust a DEAC, négy perc elteltével Dugat közelije már 13-5-ös vezetést jelentett számára. Ezután Borisov percei következtek, aki sem a büntetővonalról, sem mezőnyből nem tudott hibázni. Szépen lassan megléptek a hazaiak, Manigat triplája után már 23-10 állt az eredményjelzőn. Könnyen meg is maradhatott volna a tíz pont feletti differencia a negyed végére, de Polyák távolijára még Dimics időben válaszolt (28-19).

A második negyed elején gyorsan megrázta magát a KTE, és egy 11-0-s rohanással megfordította a találkozó állását. Ebben nagy szerepe volt Dramicsaninnak, aki két hármast is vállalt. Ezután egyik csapat sem tudott meglépni a másiktól, felváltva vezettek a felek. A 20. percben Mészáros hármasa után úgy nézett ki, hogy előnnyel vonulhat majd a nagyszünetre a Forray-legénység, ám Manigat elsüllyesztette második trojkáját. Erre még Djeraszimovics válaszolt büntetőkből, így egállal zárult az első félidő (46-46).

Kecskeméti pontok nyitották a harmadik etapot, de Bognár büntetőivel egyenlített újfent a Debrecen. Az előző tíz perc koreográfiája szerint alakult a játék abból a szempontból, hogy egyik csapatnak sem sikerült leráznia a másikat. A 28. percben aztán 58-62 után Molnár közelijével növelték előnyüket a vendégek, majd már kilenc ponttal is vezettek, amikor Wittmann dobott egy triplát. Időben kapcsolt még a DEAC, egy 7-0-s rohanást zárt le Dugat hármasa a dudaszó előtt (66-68).

Tartotta előnyét a záró játékrész elején a kecskeméti együttes, Dramicsanin duplája után 72-78-at mutatott az eredményjelző a 34. percben. Hazai szempontból Manigat rázta meg magát a legjobbkor, gyors nyolc pontjával visszavette a vezetést a csapatának. Izgalmas végjáték következett, egy perccel a vége előtt 85-84-re a DEAC-nál volt az előny. Hat másodperc volt hátra, Ivosevet faultolták a vendégek, aki kettőből kettőt értékesített a büntetővonalról. Wittmann kettőt bedobott, de ez ismét csak egyre hozta fel a KTE-t három másodperccel a vége előtt. Borisov duplája még belefért az időbe, így végül hárommal nyert a DEAC (89-86) - írta a BB1.hu.

DEAC - KTE-Duna Aszfalt 89-86 (28-19, 18-27, 20-22, 23-18)

Bajnokság, 15. forduló
Debrecen, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok
V.: Győrffy P. A., Farkas G., dr. Mészáros B. (Valovics I.)

DEAC: Dugat 13/3, Manigat 17/15, Borisov 21/3, Ivosev 18/6, Bognár 14/3. Csere: Polyák 6/3, Kósa -, Omenaka -, Velkey -.

KTE: Dimics 7/3, Wittmann 14/12, Green 7, Dramicsanin 18/12, Karahodzsics 11/3. Csere: Molnár M. 11, Djeraszimovics 15/6, Mészáros 3/3.

 

Fotó - deacbasket.hu 

Vármegyei szövetségek