Bajnokveréssel indult az év az egyetemi bajnokságban
09
Jan
2019
Bajnokveréssel indult az év az egyetemi bajnokságban
2019. január 9.  |  15:50
Egy őszről, a 3. fordulóból elhalasztott mérkőzéssel kezdődött az év a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság férfi keleti csoportjában. Igazi, vérbeli rangadót játszott az előző kiírás negyedik helyezettje, a TF a címvédő miskolci együttessel. A remek, színvonalas, fordulatos találkozó záró negyedét a TF bírta jobban, így "elkapta" a bajnokcsapatot.

TFSE - Miskolci Egyetem 80-68 (22-17, 18-25, 17-14, 23-12)
Alkotás u., 40 néző. V.: Józsa, Molnár.

TFSE: Nagy Benedek, NAGY BOTOND 18/12, KIRÁLY 8, PINTÉR 17/3, Világi 6. Csere: KATONA 19/6, Fülöp 3, ARMAGHANI 7, Horváth G. 2, Félix. Edző: Boros Zoltán.

Miskolc: TAKÁCS D. 18/3, Orliczki Márton, TÓTH B. 14/3, Kopasz 7/3, LIPPAI 17. Csere: Orliczki Mátyás, GALLÓ 10, Szanyi 2, Orliczki B. Edző: Drahos Gábor.

A két korábbi kiváló, egymás ellen sok nagy csatát vívó kosaras, Boros Zoltán és Drahos Gábor ezúttal edzőként nézett egymással farkasszemet, s jó ideig beszélgettek, talán nosztalgiázgattak a találkozó előtt.

Nagy Botond két gyors triplájára építve gyorsan ellépett 8-0-ra a TF, ám a címvédő Miskolc a Takács Dániel-Lippai Szabolcs kettős pontjaira, valamint a csereként pályára lépő, hosszú sérüléséből felépülő, több mint egy évet kihagyó Galló Márk ügyes, eredményes játékára alapozva egy 11-2-es rohammal fordítani tudott. A szakasz hajrájában Pintér Dávid triplája egy 7-2-es TF-rohamot indított útjára, 5 pontos hazai vezetéssel zárult a nyitó 10 perc. A második etap elején váltva estek a kosarak, majd Király Zalán és Armaghani Ármin ügyes, szemfüles kosaraival 9 ponttal elhúzott a TF. Drahos Gábor időkéréssel rendezte az egyetemi bajnokcsapat sorait, amely keményebb védekezésre váltva labdákat, s könnyű kosarakat szerezve, elsősorban Tóth Bence jó játékára építve egy 15-1-es rohammal nemcsak fordított, de el is lépett ellenfelétől. A félidő végén 2 pontra visszajött a TF.

A második félidő első felében fej-fej mellett haladtak a felek, majd Tóth és Takács villanásaival 5 ponttal megugrottak a vendégek. A szakasz hajrájában azonban az addig görcsösen, erőlködve játszó Katona Bence elkapta a fonalat, a kosárszerzés minden "műfaját" - sorrendben: büntető, dupla, tripla - bemutatva zsinórban 7 pontot "vágott", s ezzel fordított a TF, amely 1 pontos előnnyel várhatta a záró szakaszt. Ennek elején Kopasz Márton triplájával fordított a Miskolc, majd ismét fej-fej mellett haladt a két csapat. A szakasz közepén aztán "robbantott" a TF, amely a Katona-Nagy Botond-Pintér trió vezetésével, 62-61-s miskolci vezetés után egy szédületes, 13-0-s rohammal eldöntötte a meccset a maga javára.

Boros Zoltán: - Szünet után feljavult a védekezésünk, a védőlepattanókat jobban szedve nem engedtünk annyi második esélyt ellenfelünknek, mint az első félidőben, és ez döntő volt. Bár ebben az összetételben csak az egyetemi meccseken jövünk össze, a második félidőben csapatként jól játszva sikerült nyerni.

Drahos Gábor: - Bíztató, hogy jól dobtunk - a mérkőzés előtti napon a dobóedzésen... -, valamint hogy hosszú sérüléséből Galló Márk jó játékkal tért vissza. Gratulálok ellenfelünknek, amely kosárlabda intelligenciában és akaratban fölénk nőtt ezen a mérkőzésen!

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?hun_univk_583


Fotó: Práczki Péter


Vármegyei szövetségek