Férfi NB I: TF-BP – Kaposvár rangadó az alsóházban
05
Jan
2019
Férfi NB I: TF-BP – Kaposvár rangadó az alsóházban
2019. január 5.  |  15:05
Tegnap a KTE győzelmével indult a 14. forduló a férfi A-csoportban. A Körmend-DEAC találkozót január 9-én rendezik, a többi meccsre ma kerül sor.

Szombat este a listavezető, tíz meccse veretlen Szolnok az utolsó előtti Szegedet fogadja. A két csapat első ütközetét, szeptember 29-én könnyedén, 92-69-re nyerte a bajnok (a 15 pontig jutó Luksa Andric vezérletével). Wirth Ádám biztos, hogy nem játszhat még, de Tyrell Green szereplése is kérdéses, aki térdsérülést szenvedett.

Nyugat-magyarországi rangadót rendeznek az Aréna Savariában, ahol a hazai pályán még veretlen Falco a Sopront fogadja. Vélhetően jó hangulat fogadja majd a csapatokat és a 31. születésnapját éppen a visszatérése alkalmával ünneplő Darrin Govenst.

A hetedik helyezett Paks a negyedik Jászberényt fogadja. A két csapat között mindössze egy győzelem a különbség. Szeptember végén is csak egy hajszál választotta el egymástól a két felet, akkor 91-90-re a JKSE örülhetett. Ha az egészsége engedi, akkor a vállműtét előtt álló Shannon Evans ma lép pályára utoljára Pakson.

Nem mindennapi események árnyékolták be a TF-BP - Kaposvár alsóházi rangadót. Az újonc tájékoztatása szerint január 2. óta nem jelent meg a csapat edzésein Mehmedovic Merim, akit sem a vezetőség, sem a játékosok nem tudtak elérni, ezért új edző után néznek. Ma Nagy Bálint fog meccselni, akinek a munkáját Beák Gábor játékos segíti. Meleg Gergőnek a Szolnok elleni U20-as meccsen kiment a bokája, ő nem játszhat, míg a vendégeknél Harazin Tamáson kívül mindenkire számíthat Fekete Ádám.

A PVSK imponáló teljesítménye az utóbbi fordulókban jelentősen visszaesett, míg a tavaly bronzérmes Alba csak keresi önmagát. A fehérváriak az előző fordulóban már győzelemnek örülhettek Sopronban, a pécsiek viszont egy újabb vereségen voltak túl. Annyi biztos, mindkét csapat nagyon szeretne javítani, hogy meginduljon felfelé a tabellán. A hazaiak válogatott centere, Horti Bálint még mindig sérülten vállalja a játékot, Igor Kesar szerda óta edz, tehát ő is játszani fog. Az Albában Peringer Balázsnak van egy kisebb sérülése, de a többiek bevethetők.

Férfi NB I. A-csoport, 14. forduló:

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Sopron KC (szombat 18:00)
Pécsi VSK-VEOLIA - Alba Fehérvár (szombat 18:00)
Szolnoki Olaj KK - Naturtex-SZTE-Szedeák (szombat 18:00)
Atomerőmű SE - JP Auto-JKSE (szombat 18:00)
Serco-TF-BP - Kaposvári KK (szombat 18:30)

Vármegyei szövetségek