Olimpiai Reménységek Versenye: A magyar lányok megnyerték a tornát
30
Dec
2018
Olimpiai Reménységek Versenye: A magyar lányok megnyerték a tornát
2018. december 30.  |  19:15
Az Olimpiai Reménységek Versenyének harmadik, záró napjára került sor a mai napon. Miután az első két nap a magyar és a cseh hölgyek is legyőzték a szlovák és a lengyel válogatottat, így ők játszották a "döntőt", amelyen eldőlt, melyik együttes nyeri meg a székesfehérvári felkészülési tornát.

Az első negyedben a csehek megleptek minket határozott, jó védekezésükkel, egy 6-0-s szakasszal nyitották a találkozót. Bár ezt követően felébredtünk, az első felvonás során nem tudtunk fordítani (11-15). A második játékrész már úgy alakult, ahogyan az eddigi mérkőzéseink: pillanatok alatt egyenlítettünk, a 13. perc elején pedig már mi vezettünk (17-15). Ellenfelünk nem találta védekezésünk ellenszerét, így a középső két negyedet uraltuk: folyamatosan szereztük a kosarakat, míg Csehországnak minden pontért meg kellett küzdenie. A második és a harmadik felvonás összesen 40-16 lett a mieink javára, és itt el is dőlt a találkozó, hiszen 20 pontos előnnyel várhattuk a záró 10 percet (51-31). Ebben azért már puhult valamennyit a hátul mutatott teljesítményünk, de ez a lényegen nem változtatott: simán, 72-48-ra nyertünk.

A magyar U16-os leány válogatott így 3 győzelemmel, vereség nélkül nyerte meg az Olimpiai Reménységek Versenyét a 2 győzelemmel és 1 vereséggel záró csehek előtt. 

Olimpiai Reménységek Versenye, U16-os leány felkészülési torna, Székesfehérvár, 3. nap
Magyarország - Csehország 72-48 (11-15, 18-8, 22-8, 21-17)

Magyarország: Rakita 6/3, Renczes 6/3, Miklós 2, Telegdy 18, Habling -. Csere: Balogh 2, Krasovec 2, Pfeiffer 7/3, Sitku 3/3, Farkas 10, Kuncz 6, Dúl 10/3.

Csehország: Kubicková 2, Zdenková 4, Svatonová 3, Miksiková 7, Chromá 6. Csere: Váchová 4, Brejchová 2, Nemcová 8/6, Ceralová 2, Knoflicková 3, Vitová 1, Spelinová 6.

Igor Skocovski szövetségi kapitány: "Tudtuk, hogy a csehek nagyon gyors kosárlabdát játszanak, pillanatok alatt szabadítanak ki és indulnak. Célunk az volt, hogy ezt a játékot megtörjük, hamar megállítsuk a labdás játékost, és jól használjuk a taktikai faultokat, de ez nem sikerült a mérkőzés elején. A szerkezetváltás jót tett a csapatnak, javult a védekezésünk, és pontosabb lett a támadójátékunk is. Nehéz volt a csehek szoros emberfogása ellen játszani, hiányoztak a könnyű kosarak, de 1-1 jó betörésből, bejátszásból, középtávoli dobásból és támadólepattanóból eredményesek tudtunk lenni.

A szünet után nagyot változott a mérkőzés képe és egyrészt a mély rotációnknak, másrészt a jobb 1:1 védekezésünknek és helyzetfelismerésünknek köszönhetően elhúztunk az ellenféltől. Ebben a szakaszban sikerült pár extra külső kosarat is szereznünk, ami után teljesen szétesett az ellenfél. Nagyon örülök neki, hogy megnyertük a lepattanóharcot, mert a csehek eddig extrának bizonyultak ebben a játékelemben. Külön ki szeretném emelni Telegdy Zsófit (18 pont, 7 lepattanó), Farkas Szonját (10 pont, 4 lepattanó, 4 gólpassz) Dúl Terkát (10 pont, 2 lepattanó, 2 kiharcolt) és Pfeiffer Virágot (12 perc alatt 15 VAL). Gratulálok a lányoknak a tornagyőzelemhez és a tornán mutatott hozzáállásukhoz! Hajrá Magyarok!"

Vármegyei szövetségek