Olimpiai Reménységek Versenye: Lengyelország is jobbnak bizonyult fiainknál
29
Dec
2018
Olimpiai Reménységek Versenye: Lengyelország is jobbnak bizonyult fiainknál
2018. december 29.  |  23:45
Az Olimpiai Reménységek Versenyének második napján U16-os fiú válogatottunk az első nap a cseheket 39 ponttal legyőző Lengyelországgal nézett farkasszemet.

A találkozó elején be is bizonyosodott, hogy milyen erőt képviselnek a lengyelek, kezdőcsapatuk gyakorlatilag átrohant a mieinken - jóval agresszívebben védekeztek, és gyorsindításaikkal, valamint a felállt védelem elleni hatékony kettő-kettőkkel simán megléptek Váradi Attila csapatától. Első pontjainkat a 4. percben Ivkovic Milán szerezte 14 lengyel pontot követően. Az első negyed után 22 pont volt a különbség (10-32), és bár a második felvonásban érezhető volt, hogy a lengyel cserék kevésbé dominánsak, a palánk alatti fizikai fölénnyel nem tudtunk mit kezdeni, tovább nőtt hátrányunk, amely a nagyszünetben majdnem 30 pont volt (22-51).

A fordulás után érezhető volt a különbség, a lengyelek leültek picit, mi pedig továbbra sem tudtuk igazán megbontani ellenfelünk védelmét, összesen 6 pontra voltunk képesek a harmadik játékrészben. Tiborcz Benedek kiemelkedett a mieink közül 14 pontjával, a magyar csapat három triplája közül kettőt ő dobott, de ő sem tudta megakadályozni, hogy ha nem is az első negyedben látott ütemben, de folyamatosan növekedjen a távolság a két gárda között. A végül 22 pontig jutó Siembiga vezetésével 48 ponttal nyertek a lengyelek (38-86), akik így két győzelemmel, a mieink pedig két vereséggel állnak két nap után.

Olimpiai Reménységek Versenye, U16-os fiú felkészülési torna, Székesfehérvár, 2. nap
Magyarország - Lengyelország 38-86 (10-32, 11-19, 6-15, 11-20)

Magyarország: Tóth -, Kiss 2, Ivkovic 4, Vámos 4, Czermann 4. Csere: Paár 6/3, Tiborcz 14/6, Gábossy -, Sipos -, Cserkó -, Kazy 2, Horváth 2.

Lengyelország: Lalak 4, Wisniewski 11, Sochan 8, Kania 12, Siembiga 22/6. Csere: Kapustka 5/3, Kolakowski 6, Michalski 5, Szymanski -, Pszczola 4, Wilczek 2, Paduch 7.

Váradi Attila szövetségi kapitány: "Egy nagyon erős lengyel csapat ellen játszottunk, akik a kosárlabda játék minden elemében felülmúltak minket. Nagyon tanulságos mérkőzés volt ahhoz, hogy tisztán lássuk jelen helyzetünket, ezt a mérkőzést véleményem szerint minden edzőnek látnia kellene."

Vármegyei szövetségek