Négy csapat, egy közös ügy: négyszáznál is több csomag
25
Dec
2018
Négy csapat, egy közös ügy: négyszáznál is több csomag
2018. december 25.  |  08:50
A négy fővárosi élvonalbeli női csapat összefogásával több mint 400 doboznyi karácsonyi ajándék gyűlt össze a rászoruló gyerekeknek az Age of Hope Ezer Gyerek Karácsonya kampányában. A csomagok az alapítvány önkénteseinek segítségével már megérkeztek a legszegényebb borsodi településekre.

A négy fővárosi élvonalbeli kosárlabdacsapat, az ELTE BEAC Újbuda, az MTK Budapest, az NKE-Csata és a Vasas Akadémia az Age of Hope Alapítvánnyal közös összefogást hirdetett december elején. Az egyedülálló kampány lényege az volt, hogy a budapesti klubok közösen kérték szurkolóikat, támogatóikat, hogy az ünnep közeledtével egy cipősdoboznyi ajándékkal járuljanak hozzá ahhoz, hogy a rászoruló gyerekeknek szebb, örömtelibb ünnepük lehessen. Az összefogás csodás eredménnyel zárult: a négy egyesület gyűjtésében több mint 400 cipősdoboznyi ajándék, rengeteg nem csomagolt adomány, összességében nem kevesebb, mint 5 mikrobusznyi adomány, valamint 100 ezer forintnyi pénzadomány gyűlt össze. Az adományok tegnap már útnak is indultak az alapítvány karácsonyi turnéjának keretében, és Átány, Told, Fáj, Fulókércs, Tomor, Abod, Szátok, Legénd, Nézsa, Nógrádsáp, valamint Romhány település gyerekeinek tették szebbé az idei karácsonyt. Az Alapítvány idei adománygyűjtése sikerrel zárult, hiszen a közös összefogásnak is köszönhetően, jóval több, mint ezer doboznyi adomány gyűlt össze, szebbé, mosolygósabbá, vidámabbá varázsolva ezzel ezernél is több gyerek ünnepét.

Köszönjük mindenkinek, aki közös felhívásunkra reagálva hozzájárult a kezdeményezéshez és ezúton is kívánunk mindenkinek Boldog, Békés Ünnepet!

ELTE BEAC Újbuda, MTK Budapest, NKE-Csata és Vasas Akadémia

 

A Vasas Basket videója az adománygyűjtésről az alábbi linken érhető el:

https://www.youtube.com/watch?v=qa1I_FoUE_g&fbclid=IwAR3HF6hUvikp4GO1m15Ek6NtUZrCcygT1twnLIjIGbsFxdt5_FQbO9j4jLo

 

Az Age of Hope Alapítvány fotógalériája a karácsonyi turnéról:

https://bit.ly/2EFoyKQ

Vármegyei szövetségek