Férfi NB I: Végletekig kiélezett meccset húzott be a ZTE az Alba ellen
23
Dec
2018
Férfi NB I: Végletekig kiélezett meccset húzott be a ZTE az Alba ellen
2018. december 23.  |  23:10
Végletekig kiélezett meccset húzott be a ZTE az Alba ellen

Ware 2+1-es akciójával 7-4-re a ZTE vezetett, ám a vendégeknél Freeman elkapta a fonalat, szinte egymaga vitte hátán csapatát. Agafonov, majd Thompson villanásai után Durázi is betalált, Ramirez mester pedig időkérésre kényszerült. Filipovity buzzer-tempójával nagyon közel került az Alba, de a negyed végét Papp utolsó másodperces triplája tette emlékezetessé a hazai szurkolók számára.

20-17-ről folytatódott a játék, Bullock szerzett triplát, majd Szabó percei következtek: kétszer is megverte Bullockot. Lendületbe jött a ZTE, mindhárom légiósa ziccert szerzett. A hatpontos előnyt azonban pillanatok alatt eltüntette a vendégek csapatkapitánya. Folytatódott a hullámvasút, Thompson szerzett zsinórban hét pontot. 37-31-nél azonban elveszítette a fonalat a ZTE, kijött a szerdai meccs utáni fáradtság, az Alba pedig szárnyakat kapott, és egy 13-0-s futással két és fél perc alatt megfordította a meccset. A hazai rövidzárlatnak a félidei sípszó vetett véget, hét ponttal vezetett a vendégcsapat húsz perc után, nem utolsósorban a kilenc támadólepattanónak köszönhetően, amit begyűjtöttek. Thompson és Freeman egyaránt 11 pontnál járt ekkor.

Thompson 2+1-es akciója ragadtatta tapsra a hazai nézőket, majd Heath zsákolása ugrasztotta talpra a vendég kispadot. Agafonov nagyon élt ezekben a percekben; zsákolt, majd Lórántot blokkolta, aztán egy tempót is a helyére küldött. Thompson zsákolásánál ismét egál volt az eredmény - Gulyástól kapott szép passzt az amerikai. A negyed végén Lóránt tolt egyet az Alba szekerén, két pont maradt meg a fehérváriak előnyéből.

A nemrég igazolt Zeno két tempóval jelezte, hogy helyes volt szerződtetni, majd Keller is betalált. Doktor eladta a labdát, Zeno pedig ezúttal kintről talált be. Sőt, az amerikai kilenc méterről is bizonyította, hogy remek keze van - már tízzel ment az Alba. 7:15 volt hátra, a Zetének pedig azonnal pontokra volt szüksége. Papp hozta vissza a reményeket, a fiatal bedobó saroktriplája, majd Thompson tempója után ismét talpon volt a lelátó népe. Szabótól jött egy hármas, s már csak egy pont volt a két csapat között. Sőt, ismét érkezett Papp, s triplának köszönhetően a ZTE visszavette a vezetést. Innen aztán nem is adta már ki a kezéből. Tóth Péter még le tudta hűteni a zalai kedélyeket egy hármassal, ám Ware-nek ütöttek oda a vendégek sportszerűtlenül 36 másodperccel a vége előtt. A sértett mindkét büntetőt értékesítette, Agafonov pedig ismét bevágott egy tempót. Heath hármasa megint egy pontra hozta fel az Albát, ám a büntetőket higgadtan értékesítő zalaiak nem adták ki a kezükből a győzelmet - írta a BB1.hu.

Zalakerámia ZTE KK - Alba Fehérvár 89-83 (20-17, 17-27, 22-17, 30-22)

Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok,
V.: Papp P., Ádám J., Jakab L. (Farkas Z.)

ZTE: WARE 18, Gulyás M. -, THOMPSON 18/3, Szabó Zs. 15/3, AGAFONOV 22. Csere: Papp P. 9/9, Durázi 5, Doktor P. 2, Kis R. -, Bagó -.

Alba: Tóth P. 5/3, Keller I. 2, Freeman 17/3, LÓRÁNT P. 17/3, Heath 11/3. Csere: Zeno 14/6, Filipovity 7, Bullock 5/3, Cartwright 5, Peringer -.

Kipontozódott: Gulyás M. (29. perc)

 

Tovább tart a Jászberény lendülete

A zsinórban négy győzelmet számláló, ötödik helyezett Jászberény fogadta a negyedik Falcót. Reddic vezérletével, 8-2-vel kezdték a rangadót a vasiak, de aztán szép lassan éledeztek a hazaiak is, akik 15-14-nél átvették a vezetést, az első negyedet meg is nyerték 17-16-ra. Jobban dobtak a kék-fehérek az első etapban, de mindkét oldalon sok volt a hiba.

Fej-fej mellett haladtak a csapatok a folytatásban is. Coleman és Pitts is belejött, a Falco őrizte minimális előnyét. 30-31 állt a táblán a félidőben.

Balmazovics extra tripláival (hatból ötöt beszórt a szerb) meglógott nyolccal a Falco. Időnként Curry is hozzá tudott szólni, 47-55-ről indult a záró felvonás.

Lazics együttese nem adta fel, feljavult a védekezése a Berénynek, a Falco csak alig-alig talált be a negyedik negyedben. Izgalmasan alakultak az utolsó percek. A végére mindkét centerét elveszítette a Szombathely, a hajrában pontosabb és fegyelmezettebb volt, a JKSE, amely nagyot hajrázva megszerezte ötödik győzelmét egyhuzamban, meg is előzte ezzel riválisát a tabellán - írta a BB1.hu.

JP Auto-Jászberényi KSE - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 73-67 (17-16, 13-15, 17-24, 26-12)

Jászberény, Belvárosi Általános Iskola,
V.: Praksch P., Söjtöry T., Kovács N. (Hartyáni Zs.)

JKSE: Pitts 23/6, Rakics 9/3, Coleman 16/3, Alekszandrov 19/3, Pantelics 4. Csere: Kerpel-Fronius 2, Brbaklics -, Cseh -.

Falco: Norfleet 5/3, Váradi 8, Balmazovics 16/15, Pustahvar 8/6, Reddic 7. Csere: Tóth 7, Curry 16/12, Bíró -.

Kipontozódott: Reddic (33. perc), Tóth (40. perc).

 

Fotó - zaol.hu 

Vármegyei szövetségek