Férfi NB I: Zsinórban ötödször nyerne a Jászberény
22
Dec
2018
Férfi NB I: Zsinórban ötödször nyerne a Jászberény
2018. december 22.  |  14:30
A 11. fordulóval folytatódnak a küzdelmek a férfi élvonalban. A KTE-Duna Aszfalt – Szolnok találkozót már korábban lejátszották.

A Magyar Kupa nyolcas döntőjébe jutás szempontjából kulcsfontosságú mérkőzést játszik egymással szombaton a Sopron és a DEAC. Jelenleg mindkét gárda ötvenszázalékos mutatóval áll (5-5), az SKC hazai pályán eddig domináns volt, a hajdúságiak viszont idegenben még nyeretlenek. A vendégeknél Dénes egy rossz esést követően eszméletét veszítette, ami miatt három napig nem is edzett, Gilbert pedig vírusos betegséggel küszködik, mindkettejük szereplése kérdéses.

A bajnokság két leggyengébb formában lévő együttese találkozik egymással szombat este a Ludovika Arénában. Az eddig még nyeretlen, sereghajtó újonc, a Serco-TF-Budapest a zsinórban öt vereséget elszenvedő, utolsó előtti Naturtex-SZTE-Szedeákot fogadja. Az egyik negatív sorozat biztosan megszakad. Andjelko Mandics edző Wirth Ádámra nem számíthat, aki a bokájával bajlódik.

Az ötven százalékos mutatóval hetedik helyen álló Paks a harmadik Pécset fogadja. Az ASE felszálló ágban van az edzőváltás óta, hiszen mindkét meccsét megnyerte (a DEAC ellenit 85-76-ra, az Alba ellenit pedig 88-74-re), a baranyaiak gépezetébe viszont porszem került, hiszen az elmúlt egy hónapban a Kaposvárt ugyan legyőzték, de a Falcótól, a Szolnoktól és a Zalaegerszegtől is kikaptak.

Szombat este az Egis Körmend együttesét látja vendégül a Kaposvár. A hazaiak gyengén kezdték a szezont, de hazai pályán az utóbbi időben elkezdtek kijönni a gödörből. A vasiak a második helyről várják a találkozót, legutóbb Szolnokon kaptak ki. A somogyiaknál Luka Markovics lázas volt a héten, a piros-feketék új légiósa még biztosan nem játszik, és Németh Ákos is kisebb problémával küzd, kérdéses a játéka.

Nagyon megy a Jász-Nagykun-Szolnok megyei kosárlabda csapatoknak. A bajnoki címvédő Szolnoki Olaj KK 10-1-es mutatóval listavezető, a JP Auto-Jászberényi KSE pedig a piros-feketék után a második legjobb formában lévő együttes a ligában, ugyanis Nikola Lazics együttese zsinórban négy győzelmet aratott. Az ötödik áldozat a Falco lehet, amely idegenben eddig csak egyszer, Pakson tudott győzni. Jó meccsre van kilátás, hiszen a tabellán egymás mellett helyezkedik el a két együttes.

Vasárnapra marad a ZTE-Alba rangadó is, ahol a negyedik a tizenegyedikkel csatázik. Az edzőváltáson áteső fehérváriak négy bajnoki vereség után állnának talpra. Sokat már nem hibázhatnak, ha ott akarnak lenni a Magyar Kupa nyolcas döntőjében.

Férfi NB I. A-csoport, 11. forduló
Sopron KC - DEAC (szombat 18:00)
Atomerőmű SE - Pécsi VSK-VEOLIA (szombat 18:00)
Kaposvári KK - Egis Körmend (szombat 18:00)
Serco - TF-BP - Naturtex-SZTE-Szedeák (szombat 18:30)
Zalakerámia ZTE KK - Alba Fehérvár (vasárnap 18:00)
JP Auto-JKSE - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (vasárnap 18:00)

Vármegyei szövetségek