Nemzetközi edzőtovábbképzési pályázatot hirdet az MKOSZ
19
Dec
2018
Nemzetközi edzőtovábbképzési pályázatot hirdet az MKOSZ
2018. december 19.  |  12:00
A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége pályázatot hirdet a FIBA Europe által kiírt nemzetközi edzőtovábbképzésen – FIBA Europe Coaching Certificate (FECC)- való részvételre. A FECC program- a FIBA Europe szándéka szerint- elsősorban az egyes országokban az utánpótlás-nevelésben dolgozó edzőkre, szakemberekre fókuszál, azokra, akik jelenleg is és a jövőben is az utánpótlás korú játékosokkal kívánnak foglalkozni.  A most induló program három továbbképzése 2019, 2020 és 2021 nyarán lesz lebonyolítva az U16-os,az U18-as és az U20-as férfi „A” divíziós Európa bajnokságokkal párhuzamosan, annak utolsó hetében. A résztvevők így végigkísérhetnek egy-egy korosztályt és képet kaphatnak azok fejlődéséről.  
Az első továbbképzőt a FIBA Europe 2019. augusztus 9-17 között az Udinében (Olaszország) megrendezendő U16-os férfi „A” divíziós Európa Bajnokság utolsó hetében rendezi.

 

     PÁLYÁZATI FELTÉTELEK

1.      Felsőfokú (szakedzői) vagy középfokú (sportedzői) diploma OKJ. szám: 52-8962-01

2.      Minimum folyamatos három éves hazai utánpótlás edzői tevékenység.

3.      35 év alatti életkor (1984. december 31. után születettek)

4.      Társalgási szintű angol nyelvtudás.

A pályázóknak rövid szakmai önéletrajzot és a végzettséget igazoló dokumentumot kell benyújtania elektronikus és írásos formában az ml@hunbasket.hu    e-mail címen és levélben a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségéhez (1146.Budapest, Istvánmezei út 1-3).

      PÁLYÁZATI HATÁRIDŐ: 2019. január 11 (péntek) 18.00 óra

A pályázati feltételeknek megfelelő jelentkezőket személyes beszélgetésre hívjuk be a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségébe.    
A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége a jelentkezőket rangsorolja és a legjobb három pályázót javasolja a FIBA Europe felé.

A FIBA Europe pályázati kiírása szerint az országos szakszövetség által javasolt három pályázó közül az első biztos részvevője a FECC programnak, a rangsorban a második és a harmadik pedig várólistára kerül. Mivel a programban Európa országaiból összesen 60 edző vehet részt, a várólistán lévő edzők közül a FIBA legkésőbb április közepéig kijelöli és értesíti a programba bekerült edzőket. 
A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége a programban résztvevő edzőknek támogatást biztosít.

A támogatás feltételeit, ill. részleteit az MKOSZ 2019. január 20-ig teszi közzé.

                                                                                              Mészáros Lajos
                                                                                                SZUB elnök                                                   

 

Vármegyei szövetségek