Balkán Kupa: Kétpontos vereség Romániától
14
Dec
2018
Balkán Kupa: Kétpontos vereség Romániától
2018. december 14.  |  21:55
Balkán Kupa, Nemzetközi U16-os leány torna, Kolozsvár, 3. nap
Románia - Magyarország 52-50 (9-19, 17-10, 15-2, 11-19)

A románok legjobb dobói: Croitoru 16, Cucu 12/3, Ion 11/9.

Magyarország: Tamás 13, Holcz 2, Farkas 3, Pfeiffer 15/3, Kun 13. Csere: Milkovics -, Ferenczi -, Peitl 2, Sitku 2, Horváth -, Gyöngyösi -, Andi -.

Sági Zoltán technikai vezető beszámolója:

Remekül indult a találkozó, hiszen Pfeiffer Virág és Tamás Gréta találataival másfél perc elteltével 6-0-ra vezettünk. A hazaiak trénere rögtön időt is kért. Ugyan a vendéglátók az ezt követő támadásból megszerezték első pontjaikat, nem lehetett okuk örömre, hiszen jött Kun Rita, aki gyorsan berámolt 4 pontot szomszédainknak, tovább növelve a különbséget. Lányaink nem is álltak le a pontgyártással, és a negyed végére 10 pontos előny birtokába kerültünk. A második periódus elején felváltva találtak be a csapatok, Igor Skocovski 11-21-es állásnál hívta először időkérésre a lányokat. Segítettek is az intelmek, az 5. percben a román edzőnek kellet újabb időt kérnie, hiszen 13-27-re húztunk el. Éledezni kezdtek a hazaiak, folyamatosan faragtak a hátrányukból, és a félidő végére 3 pontnyira közelítették meg lányainkat.

A harmadik negyedben jött a hidegzuhany, támadásban szinte semmi nem sikerült, és a védekezésbe is sok hiba csúszott. Mindössze két pontot sikerült szereznünk Kun Rita révén, míg ellenfelünk 15 pontot szorgoskodott össze. Jöhetett hát a záró felvonás, aminek 10 pontos hátrányból vágtunk neki. Apránként férkőztünk egyre közelebb, a végén a győzelem megszerzésére vagy a hosszabbítás kiharcolására is lett volna esélyünk, de Fortuna ezúttal nem fogadta a kegyeibe csapatunkat, 2 ponttal alulmaradtunk.

Holnap így Bulgáriával játszunk 09:00-kor (magyar idő szerint 08:00). Annak a mérkőzésnek a győztese délután a Románia-Macedónia mérkőzés győztesével játszik 18:00-kor (magyar idő szerint 17:00)

- Igor Skocovski: " A harmadik meccsünket ugyan nem nyertük meg, de ennek ellenére sok pozitívumot tudunk találni benne. Nagyon jól indult a meccs, 5 perc után már 15-4-re vezettünk. Jó védekezések, szerzett labdák és könnyű kosarak tették széppé a játékunkat. A második negyedben még 27-13-ra mi vezettünk, de ekkor sajnos jött egy rossz periódus, amikor nagyon nehezen tudtunk gólt szerezni. A sok eladott labdánk és rossz 1-1 védekezésünk lehetővé tette ellenfelünknek, hogy 3 pontra feljöjjön a félidőre. A második félidő elején sem tudtunk továbblépni, hiába próbáltunk, hiányzott a precizitás. A negyedik negyedben teljes erőbedobással küzdöttek a lányok azért, hogy sikerüljön megnyerni a mérkőzést, amiért nagy dicséret illeti a lányokat. Nem sok hiányzott, hogy megnyerjük a mérkőzést. Többet ér a győzelemnél, hogy láthattuk, hogy egy ilyen kiélezett mérkőzésen mire képes a csapat. Szeretném megdicsérni Pfeiffer Virágot (18 IBM, 15 pont, 6 szerzett labda, 7 lepattanó), Kun Ritát (17 IBM, 13 pont, 10 lepattanó, 5 szerzett labda) és Tamás Grétát (11 IBM, 13 pont, 3 lepattanó). Holnap javítunk!



Vármegyei szövetségek