Egyetemi bajnokság, nők: ELTE-bravúr Szegeden, Doktor-extra a PTE-PEAC ellen
12
Dec
2018
Egyetemi bajnokság, nők: ELTE-bravúr Szegeden, Doktor-extra a PTE-PEAC ellen
2018. december 12.  |  21:20
Két halasztott mérkőzést játszottak a héten a hölgyeknél a Nemzeti Egyetemi Bajnokságban, s a lányok ezzel 2018-ra "letették a labdát". Mindkét mérkőzés hozott érdekességeket. A keleti csoportban az ELTE nyerni tudott az előző kiírás bronzérmese, a Szeged otthonában. Nyugaton a Közgáz - PTE-PEAC találkozó a hazaiak játékosának, Doktor Annának a nem mindennapi egyéni teljesítményéről marad emlékezetes.

 

NEMZETI EGYETEMI BAJNOKSÁG, NŐK

Keleti csoport

Szegedi RSC - ELTE BEAC 56-69 (22-14, 10-23, 9-10, 15-22)
Szeged, 30 néző. V.: Vadász, Nyilas.

Szegedi RSC: BOROS 7, KŐHÁZI 10/3, Nagy L. 7, KECSKÉS 30/3, Váradi. Csere: Hevesi, Kovács 2, Fodor, Vizes, Kurityák, Kajtár, Ódry. Edző: Földi Alexandra.

ELTE BEAC: Varga A. 8, Némedi 4, Szabó Zs. 7, KULCSÁR 15/3, STEKLER 8/3. Csere: Aszódy, DARNÓT 8, LENDÉR 13, Regdánszki, TARNAI 6. Edző: Dr. Gyarmati István.

Kiegyenlített játékkal indult a mérkőzés, egészen a 8. percig fej-fej mellett haladtak a csapatok, amikor a hazaiak Kecskés Fanny vezérletével egy 10-2-es futással zárták le a negyedet. A második játékrészben az ELTE akarata érvényesült, Darnót Anna és Kulcsár Bianka pontjaira nem volt válasza a Szegednek, így a hazaiak 5 pontos hátrányba kerültek szünetre. A harmadik negyedben a küzdelem dominált, a szakasz elég pontszegény lett. A hazaiaknál Nagy Lili, a vendégeknél Tarnai Klára vette a hátára a csapatát támadásban. A záró 10 percben a Kecskés és Kőházi Fanni vezette - mindketten 1-1 lepattanóval maradtak el a dupla-duplától - szegediek minden felzárkózási kísérletére volt válasza az ELTE csapatának, amelyből Lendér Lilla (13-13 pont és lepattanó) dupla-duplát ért el - így a vendégek megérdemelten győztek Szegeden.

Földi Alexandra: - Jó ritmusban kezdtünk, azonban a második félidőre elfogyott az energiánk, az ellenfél pedig negyven percig igen agresszíven védekezett. Besűrűsödtek a meccsek, valahol várható volt, hogy elfáradunk és belefutunk ilyen vereségekbe. Úgy éreztem, ha vért is izzadunk, akkor sem tudtunk volna nyerni, ellenfelünk sokkal jobban játszott. Gratulálok az ELTE csapatának!

Dr. Gyarmati István: - Köszönjük a Szeged csapatának a játékot! Ezzel a győzelmünkkel, azt gondolom, elég érdekesen fog majd a tavaszi idény alakulni, mert a szegedi csapat megverte a Debrecent, mi ugye most megvertük a Szegedet, tehát elég izgalmas rájátszás lesz. Örülök, hogy a játék mellett látogatásunkkal jótékony célt is szolgálhattunk.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univk_556

 

Nyugati csoport

Közgáz - PTE-PEAC 97-51 (21-15, 25-10, 26-8, 25-18)
Budapest, Kinizsi u., 30 néző. V.: Szilágyi Oláh.

Közgáz: Kokavecz 4, GALBA 13/6, DOKTOR 18, Szammer 8. Abaházy 8. Csere: SZALAY 15/3, HIDAS 15/9, BALIGA 8, Katona 8/6. Edző: Németh Kata.

PTE-PEAC: Szabó N. 6/6, Propszt 1, Balázs 4, Bátai 6, SCHERER 26. Csere: Süle 6, Szenteszki 2, Horváth K. Edző: Gyenge Gábor.

5-0-lal nyitottak a vendégek, majd két és fél perc elteltével Galba Eszter triplájával próbált bekapcsolódni a mérkőzésbe a Közgáz. A nyitó etap hajrájáig a Scherer Dorottya találataira építő pécsi csapat vezetett, a Közgázt Galba tartotta versenyben. A szakaszt a vendégek eladott labdáiból indulva könnyű kosarakkal, Doktor Anna és Szalay Viktória vezetésével egy 10-2-vel zárva fordítottak a hazaiak, akik a második etap elején lendületben maradtak, s egy 15-2-vel lényegében eldöntötték a meccset a maguk javára. A félidő hajrájában volt egy fellángolásuk a vendégeknek, de Hidas Réka tripláira építve szünetig 20 pont fölé növelte előnyét a Közgáz. Szünet után zónára álltak át a hazaiak, s ez ellen gyakran tűntek tanácstalanoknak a pécsi lányok. A Közgáz indításokból, s a pécsi zóna ellen is könnyedén szerezte pontjait. A záró negyed nagy dobópárbajt hozott. A pécsiektől a végül 26 pontos, 11 lepattanós dupla-duplát elérő Scherer villogott, ám teljesítménye szinte elhalványul a quadruple-double-t - négy statisztikai mutatóban is két számjegyű eredményt - elérő Doktor Anna (18 pont, 19 lepattanó, 11-11 gólpassz és szerzett labda) fehér holló ritkaságú játéka, eredményessége és mezőnymunkája mellett.

Németh Kata: - Szokásos gyenge kezdésünk után ezúttal viszonylag jó játékkal tudtunk nyerni. Örülök annak, hogy veretlenül zártuk az évet, szeretnénk ugyanígy folytatni jövőre! Gratulálok a jól küzdő pécsi csapatnak!

Gyenge Gábor: - Gratulálok a Közgáznak, a hazaiak a játék minden elemében felülmúltak minket! Indiszponáltan játszó csapatom csak rövid időszakokra tudott felnőni a feladathoz.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univn_544

 

Fotó: Práczki Péter

Vármegyei szövetségek