Férfi Hepp Kupa: Óriási meglepetések a nyolcaddöntőkben
09
Dec
2018
Férfi Hepp Kupa: Óriási meglepetések a nyolcaddöntőkben
2018. december 9.  |  08:35
Amint azt a napokban honlapunkon olvashatták: elkészült a férfi Hepp Kupa negyeddöntőinek sorsolása. Látható volt: a piros csoportból több élcsapatnak sem sikerült bejutnia a legjobb nyolc közé, ugyanakkor egy NB II-es együttes is játszhat a négyesdöntőbe jutásért.

A meglepetések közül a legnagyobb az NB II-es Cegléd nevéhez fűződik, amely egy teljes zöld csoportnyi "szakadékot" átugorva győzte le 86-77-re a piros csoport alsóházában tanyázó MTK Törökbálint együttesét. 

A zöld csoport egyik középcsapatának, a Pápának is sikerült alaposan felborítani a papírformát: Sonyák Béláék a piros csoport harmadik helyezettje, az Oroszlány ellen értek el bravúrgyőzelmet - hosszabbítás után. A harmadik negyed után 7 pontos hátrányban lévő OSE a negyedik negyedben ledolgozta a hátrányát, de a hosszabbítást 8-6-ra, a mérkőzést pedig jókora meglepetésre 101-99-re a Pápa nyerte.

A zöld csoport éllovasa, a Baja is egy nála magasabb szinten szereplő együttest , a Békés csapatát simán, 98-80-ra legyőzve jutott a legjobb nyolc közé.

Meglepőnek mondható a Budafok magabiztos, 93-75-ös sikere is a Vasas otthonában.

Hogy a piros csoport negyedik helyezettje, a BKG hazai pályán az ugyanott a második helyen álló MAFC-ot, az önmagában talán nem ekkora meglepetés, a 23 pontos különbség (96-73) már inkább.

A Honvédnak nem okozott gondot az NB II Közép B-csoportját veretlenül vezető Keresztúr legyőzése (71-100), a Nyíregyháza Miskolcon (70-93), a Veszprém pedig Bonyhádon (60-102) nyert simán, szintén piros csoportos ellenfél ellen.


A negyeddöntők párosítása:

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém - Budafok
Ceglédi KE - Nyíregyháza Blue Sharks
Bajai Bácska FKE - BKG-Príma SE
Budapesti Honvéd SE - Concordia Motax KC Pápa


Fotó - BKG-Príma SE facebook 



Vármegyei szövetségek