Egyetemi bajnokság, nők: BME-siker a fővárosi derbin
05
Dec
2018
Egyetemi bajnokság, nők: BME-siker a fővárosi derbin
2018. december 5.  |  13:15
A héten csupán két mérkőzést rendeztek a hölgyeknél a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban. A keleti csoportban a címvédő TFSE a papírformának megfelelően nagy különbséggel nyert Nyíregyházán, a nyugatiban viszont annál nagyobb harcot vívott egymással a BME és az NKE együttese.

 

NEMZETI EGYETEMI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG, NŐK

Keleti csoport

Nyíregyházi ESE - TFSE 29-120 (4-34, 4-32, 11-16, 10-38)
Nyíregyháza, 50 néző. V.: Sallai, Gergely.

Nyíregyháza: Papp 7/3, Moldován 2, Fekete 7/3, Szabó 4, Tóth. Csere: Molnár 4, Deák 3, Bakó 2. Edző: Hegedűs Ferenc.

TFSE: MIHÁCZI 10, RÉVÉSZ 51/6, OROSZ 24/6, Szabó 6, VÖRÖSHÁZI 29/9, Edző: Magyar Bianka.

Nagyon lendületesen kezdtek a vendégek, védőfaluk szinte áttörhetetlen volt a hazai csapat számára. Az első félidőben kijött a két csapat közötti jelentős tudásbeli különbség. A harmadik negyedben nagy előnye birtokában kicsit "kiengedett" a TF, ebben vezettek néhány ügyes, szép akciót a hazaiak, akik ekkor eredményesek is voltak, felnőttek a feladathoz. A záró etap ismét egyértelműen a TF csapatáé volt, Révész Sára pedig kiemelkedően teljesítve végül 50 pont fölé jutott.

Hegedűs Ferenc: - Az erőviszonyoknak megfelelően alakult a mérkőzés. A TF játékosai sokkal képzettebbek, gyorsabbak és magasabbak, de a csapat tagjai megtettek mindent azért, hogy jól játsszanak. Kicsit türelmetlenek voltunk, rendre csak úgy hat-hét másodpercig támadunk, ezért kapunk ilyen sok pontot.

Magyar Bianka: - Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez és Révész Sacinak ellenállhatatlan játékához!

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univk_555

 

Nyugati csoport

BME-MAFC - NKE-Csata 54-52 (11-17, 19-9, 15-7, 9-19)
Tüskecsarnok, 30 néző, V.: Major, Kruk

BME-MAFC: Király 10, HORVÁTH 9, KOKAVECZ 15/3, Hizsnyik 11/6, Kovács 4. Csere: Selmeczy 1, Rózsavölgyi 2, Karancz 2. Edző: Gorácz Árpád.

NKE-Csata: Kovács 7/3, PÁNCZÉL 14/3, Hájer 5/3, Gaál 7/3, KARAGITS 15/3. Csere: Csarankó, Sütő 4, Deme. Edző: Mányoky Fanni.

Meglepetésre mindkét csapat letámadással kezdte a mérkőzést. Ez a vendég NKE-Csata együttesénél működött jobban. A második negyedre megnyugodtak a hazaiak, akik feljavult védekezésüknek köszönhetően, pontos passzokkal könnyű kosarakat szerezve átvették a vezetést. Ez a tendencia a harmadik negyedben is folytatódott. A záró negyedben NKE-Csata, mindent egy lapra feltéve, agresszív letámadással fokozta a nyomást a hazaiakon, s nemcsak felzárkózott, hanem a mérkőzés vége előtt 22 másodperccel a vezetést is átvette. A végjátékban azonban Kokavecz Kata keze nem remegett, 6 másodperccel a végső dudaszó előtt elsüllyesztett egy hárompontost a csatások kosarában, így hazai siker született az izgalmas, fordulatos összecsapáson.

Gorácz Árpád: - Hát ez izgalmas volt! Sikerült javítani a védekezésünkön, támadásban lehetnénk még fegyelmezettebbek, de összességében sikerült ismét csapatként küzdenünk. Nagy gratuláció a csapatomnak!

Mányoky Fanni: - Izgalmas mérkőzést játszottunk ebben a késő esti időpontban, sajnos ez meg is látszott a megfogyatkozott csapatomon. Nem úgy jött ki a lépés, ahogyan szerettük volna, pedig az ellenfél zónája ellen is megvoltak a helyzeteink, de nem tudtuk ezeket pontosan befejezni. Igaz, a végére egy egylabdás mérkőzés lett, de ezúttal a szerencse sem mellénk állt. Gratulálok az ellenfél csapatának! Most egy hosszú szünet vár ránk, de remélem, teljes csapattal tudunk edzeni, és jövőre szeretnénk visszavágni a BME-MAFC csapatának!

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univn_534

 

Fotó: BME-MAFC

Vármegyei szövetségek