Újabb játékos esett ki a horvátoktól
26
Nov
2018
Újabb játékos esett ki a horvátoktól
2018. november 26.  |  12:35
Csütörtökön folytatódik a J-csoport számára a világbajnoki selejtező, ahol a három vereséggel és öt győzelemmel álló Horvátország előbb a 4-4-es mutatóval rendelkező magyar válogatottat fogadja Eszéken, majd Litvániába utazik. Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, Drazen Anzulovic szövetségi kapitány tartalékos kerettel készül a következő két mérkőzésre, hiszen kénytelen nélkülözni az NBA-játékosokat, a tréner azonban magabiztosan várja a meccseket és nem osztja azon véleményeket, hogy lehetetlen küldetésre indul csapata ezzel a játékosállománnyal.

- Felforgatott kerettel vágunk neki ennek a kvalifikációs körnek, de igyekeztem olyan játékosokat összeválogatni, akik a rendelkezésünkre álló rövid időszak alatt képesek elsajátítani azokat a taktikai elemeket, amit játszani szeretnénk a következő két meccsen - kezdte a kapitány. - Hozzám is eljutottak azok a vélemények, hogy sokan kérdően álltak néhány játékos meghívása előtt, de akikkel beszéltem, mindannyian elhivatottak és mindent megtesznek azért, hogy méltóképpen képviseljék az országot és minőségi játékot nyújtsanak a pályán. Ha meglesz a megfelelő összhang közöttük védekezésben és támadásban, akkor biztos vagyok benne, hogy sikerül elérnünk a kitűzött céljainkat, ami természetesen nem lehet más, mint győzelem a magyarok és a litvánok ellen is.

Anzulovic hozzátette, nem lesz egyszerű ebből a helyzetből kiharcolni a világbajnoki részvételt, ehhez az előttük álló riválisok bukásai is kellenek a most következő és a februári körben is.

- Nagyon fontos lesz Eszéken a szurkolóink támogatása, hogy ismét ők legyenek a hatodik játékos a pályán. Amíg pedig megvan a matematikai esélyünk a kijutásra, nem fogjuk feladni - így Anzuloviæ.

A szövetségi kapitány azt is elárulta, hogy az előzetesen a keretbe jelölt Toni Katic (KK Cedevita Zagreb) nincs százszázalékos állapotban, ezért az orvosokkal konzultálva úgy döntöttek, mégsem tart a válogatottal - adta hírül a BB1.hu.

 

Fotó - fiba.basketball 

Vármegyei szövetségek