Férfi NB I: Jön a vasi klasszikus
23
Nov
2018
Férfi NB I: Jön a vasi klasszikus
2018. november 23.  |  14:05
Csütörtökön a Jászberény győzelmével, az újonc TF-BP vereségével indult a 9. forduló a férfi élvonalban. Pénteken, szombaton és vasárnap újabb két-két találkozót rendeznek.

A KTE-Duna Aszfalt a Naturtex-SZTE-Szedeákot látja vendégül a Messzi István Sportcsarnokban. Forray Gábor együttese még nem talált legyőzőre hazai pályán, legutóbb pedig a TF otthonában nyert 86-64-re. A Szeged 2-6-os mutatóval rendelkezik, az előző fordulóban egy jó félidő után Körmenden kapott ki 93-84-re. A vendégek mestere Juhos és Mike játékára továbbra sem számíthat, Bonifert pedig az orrtörése miatt egy maszkkal az arcán lesz keretben.

A DEAC-ot fogadja az Atomerőmű SE. A paksiaknál a héten változások történtek, a ZTE elleni meccs után lemondó Szrecsko Szekulovics helyét Schmidt Béla vette át a vezetőedzői poszton. A válogatott irányító, Ruják András a hét eleje óta hátizom problémával küszködik, nem is edzett, nagy valószínűséggel kihagyja a mérkőzést.

Szombat este Körmenden rendezik a szezon első vasi rangadóját. Több szempontból is érdekes lesz a derbi, hiszen a hazaiaknál utoljára ül le a kispadra Antonis Constantinides, aki családi okok miatt hazatér Ciprusra. másik oldalon viszont Gasper Okorn eltiltás miatt csak a lelátóról figyelheti a történéseket. Ráadásul mindkét oldalon akadnak sérülések is: Csorvási Milán arccsont törést szenvedett, Julian Norfleet tegnap este már megpróbált edzeni, Ron Curry viszont még nem tudott, Stefan Balmazovics pedig még nem ért vissza Belgrádból.

Szombaton este a Kaposvári KK az Alba Fehérvárral játszik. Fekete Ádám együttese 2-6-os mérleggel a tizenkettedik helyen áll, míg az Alba 4-3-as mutatóval az ötödik. Lóránt Péter térdműtéten esett át, Kyron Cartwright pedig bokasérülést szenvedett, így ők ketten biztosan kihagyják az összecsapást.

Vasárnap a Sopron a ZTE-vel játszik rangadót. Sabáli Balázs együttese odahaza még veretlen, idegenben viszont nyeretlen, legutóbb Jászberényben maradt alul, hosszabbítás után. A zalaiak a horvát Skrljevo elleni győztes Alpok Adria-kupamérkőzés után érkeznek, előtte a bajnokságban a Paksot is legyőzték hazai pályán, egylabdás mérkőzésen.

Önbizalommal telve várhatja a hét utolsó napját a bajnoki címvédő Szolnoki Olaj KK, amely a FIBA-kupában angliai sikerének köszönhetően megnyerte csoportját. Vasárnapi ellenfele a remekül rajtoló Pécsi VSK lesz, amely az elmúlt nyolc forduló alapján legnagyobb üldözője is, igaz legutóbb nagy arányú vereségbe szaladt bele Szombathelyen.

Férfi NB I. A-csoport, 9. forduló:

KTE-Duna Aszfalt - Naturtex-SZTE-Szedeák (péntek 17:30)
Atomerőmű SE - DEAC (péntek 18:00)
Kaposvári KK - Alba Fehérvár (szombat 18:00)
Egis Körmend - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (szombat 18:00)
Sopron KC - Zalakerámia ZTE KK (vasárnap 18:00)
Szolnoki Olaj KK - Pécsi VSK-VEOLIA (vasárnap 18:00)

 

Fotó: bb1.hu 

Vármegyei szövetségek