Alpok Adria Kupa: A ZTE és a Körmend is győzött
20
Nov
2018
Alpok Adria Kupa: A ZTE és a Körmend is győzött
2018. november 20.  |  21:50
ZTE-győzelem, teljes kerettel

A horvát bajnokság 11. helyezettje, a BC Adriaoil Skrljevo ellen lépett pályára a Zalakerámia ZTE KK kedden este az Alpok-Adria Kupa keretében. A horvát ellenfél eddig két hazai találkozóját nyerte meg, a ZTE pedig 3:1-el áll a csoport élén - egyetlen vereségét épp a horvát csapat otthonában szenvedte el.

A pénteki, Paks elleni, utolsó másodpercben fogant győzelem láthatóan doppingolta a hazaiakat, ennek ellenére 0-4-el kezdett a horvát csapat, majd egy labdalopás után Kis zsákolt hatalmasat. Ware hármasával tovább zárkózott a ZTE, ám a nagy részében a vendégeknél volt az előny, csak egy pillanatra vette át a vezetést a zalai csapat, Ware tempójával. Nem volt kosárgazdag a meccs, tíz perc alatt 13-14-ig jutottak a felek.

Négy fiatallal és Thompsonnal kezdte a ZTE a második negyedet, melyben ismét a vendégek kapták el jobban a fonalat. 16-21 után Bagó szerzett szép duplát, azonban nem sikerült jobban megközelíteni a három amerikaival felálló ellenfelet. Hétpontos hátránynál Bencze Tamás megelégelte a pályán látottakat, s jobbnak látta intelmekkel ellátni tanítványait. A védekezés továbbra sem ment, Durázit nem először verte meg embere, Agafonov azonban palánk alatti játékával meccsben tartotta a ZTE-t, majd Doktor triplájával és Papp ziccerével már a kék-fehéreknél volt az előny. (29-27) Kilenc-nullát ment ekkor a magyar csapat, amely azonban ennél jobban nem tudott elhúzni a félidő hátralevő részében sem.

Szabó Zsolt egy triplával mutatkozott be, ezt követően azonban tíz pontot szerzett zsinórban a Skrljevo. Szabó ziccere után Ware one-man show-ja következett: a ZTE amerikai irányítója tíz pontot rámolt be gyorsan, közte két triplával - egyiket Szabó hát mögötti passzát követően hintette be. Williams kettő plusz egyes akciójával azonban ismét a vendégeknél volt az előny, 53-50-re léptek meg a negyed végén.

Gulyás talált be távolról, majd lemaradt Williamsről, aki szintén kintről célzott pontosan. Thompson tört be tanári módon, majd Ware a kígyótérről szerezte meg negyedik trojkáját. Nem sokáig örülhettek azonban a hazai szurkolók, mert Stemberger két hármasával hat ponttal vezettek ismét a vendégek. Az utolsó öt és fél percben bónuszban volt a ZTE, ám hétpontos hátránya nem volt túl megnyugtató. Visszajött a szokásos kezdőötös, Ware bevágta ötödik hármasát, majd Thompson tört be egy 2+1-et érő akcióval, Yacoubou is hasonló akcióval felelt. Gliebov is értékesített egy gól jó plusz fault akciót, s ezzel már a ZTE-nél volt az előny. Izgalmas volt a végjáték, azonban ezt követően a horvátok már nem találtak be az utolsó percben. Agafonov határozottan állította meg a vendégakciót, szoborként merevedve saját palánkja alatt. A vendégek edzője kapott technikait, majd Thompson passzából - csakúgy, mint pénteken - Gliebov talált be. Végül Thompson még helyére tett két büntetőt, s beállította a 79-72-es végeredményt - írta a BB1.hu.

Zalakerámia ZTE KK - BC Adriaoil Skrljevo 79-72 (13-14, 22-19, 15-20, 29-19)

Alpok Adria Kupa, C-csoport, 5. forduló
Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok
V.: Pálla Z., Boros T., Csák M.

ZTE: Ware 23/15, Thompson 12, Kis 2, Gliebov 14, Agafonov 10. Csere: Gulyás 3/3, Szabó 5/3, Durázi -, Bagó 2, Papp 4, Doktor 4/3.

 

Körmendi gála a Graz ellen

Negyedik mérkőzését - második hazait - játszotta ma este a Körmend az Alpok Adria Kupában, az ellenfél a csoport nyeretlen együttese, az osztrák UBSC Graz volt. A hazai szurkolók örömmel konstatálták, hogy Németh Ákos visszatért sérüléséből.

A papírformának megfelelően, sima piros-fekete siker született. Egy percig nem volt kérdés a győztes kiléte, már az első félidőben közel kétszer annyi pontnál jártak a Rába-partiak, mint a "sógorok". Antonis Constantinides vezetőedző ráadásul pihentetni is tudta kulcsjátékosait a hétvégi, Falco elleni megyei rangadó előtt. A 100. pontot a fiatal Balogh Máté szerezte, büntetőből - írta a BB1.hu.

Egis Körmend - UBSC Raiffeisen Graz 101-69 (26-17, 24-9, 34-19, 17-24)

Alpok Adria Kupa, A-csoport Körmend, Városi Sportcsarnok
V.: Kulcsár T., Szalai Zs., Esztergályos R.

Körmend: McNeail 14/12, Oroszi 8/6, Németh 9/3, Hammonds 12/3, Csorvási 4. Csere: Márton 8, Ferencz 15/15, Bradford 6, Price 2, Lajsz 10, Delas 7, Balogh 6.

Vármegyei szövetségek