Hét-Fő-Hír: Hengerelt a női válogatott
19
Nov
2018
Hét-Fő-Hír: Hengerelt a női válogatott
2018. november 19.  |  16:30



Heti áttekintővel jelentkezünk a Hunbasketen, aki lemaradt az elmúlt hét legfontosabb magyar kosáreseményeiről, itt bepótolhatja!  
 

Hengerelt a női válogatott

Utolsó Európa-bajnoki selejtezőit játssza a napokban a magyar női kosárlabda válogatott. Székely Norbert együttese november 17-én Albániában lépett pályára, és aratott rendkívül magabiztos győzelmet, amivel nagyban növelte esélyeit az Eb-részvételre. Szerdán Oroszország ellen zárják a selejtezősorozatot a hölgyek, a csoportelsőség lesz a cél.

 
Új légiós az újoncnál

Egyelőre nyeretlen a férfi élvonalba frissen feljutott TF, a vezetőség pedig Jonas Bergstedt megszerzése után újabb lépésre szánta el magát: Andrija Sarenac helyett Donte Clarkkal képzelik el a folytatást. Az amerikai hátvéd már be is mutatkozott a fővárosiaknál, a Kecskemét ellen 24 pontot szórt. 

 
Olaj – Alba rangadót rendeztek a férfi élvonalban

A legutóbbi nyolc bajnoki kiírás győztesei találkoztak vasárnap délután Székesfehérváron – a 2010/11-es szezon óta tartó Olaj-hegemóniát csak az Alba tudta megtörni, miután a 2012/13-as idény után a 2016/17-es évadban is ők hódították el a bajnoki címet. A derbin szinte végig a Tisza-partiak vezettek, és a remeklő Vojvoda – Milosevics duó vezérletével be is húzták a rangadót. A Jászberény hosszabbításban verte a nagy hátrányt ledolgozó Sopront, a PVSK elvérzett Szombathelyen, a Körmend elkapta otthon a Szegedet, a TF pedig kikapott a KTE-től. A DEAC nem hibázott a Kaposvár ellen, a ZTE pedig utolsó másodperces kosárral verte a Paksot – a Szolnoki Olaj a pécsiek vereségével immáron egyedül vezeti a bajnoki tabellát.  


Szrecsko Szekulovics helyett Schmidt Béla irányítja az ASE-t

A Falcotól érkező szakember nyolc forduló után, a ZTE elleni vereséget követően mondott le a 3-5-ös mérleggel álló ASE vezetőedzői posztjáról, amelyet ma el is fogadott a klubvezetés. Utódja a gárdát korábban már több alkalommal irányító Schmidt Béla lett, akinek munkáját Jan Pavlik segíti másodedzőként.

     
Keretet hirdettek a horvátok

A magyar hölgyek Eb-re, az urak vb-re selejteznek, Stojan Ivkovic csapata november 29-én Eszéken csap össze Horvátország válogatottjával. A házigazdák kapitánya ki is jelölte 14 fős keretét, itt olvashatóak a nevezett játékosok.


Nemzetközi porond: Csillagos ötös!

A hölgyeknél válogatott szünet volt a múlt héten, így a nemzetközi sorozatokban érdekelt csapataink is pihenőt kaptak. Az uraknál viszont pályán volt a három FIBA Europe Cup-os, valamint a két Alpok Adria Kupás együttesünk, és nem is akárhogyan: a Szolnoki Olaj a Dinamo Sassarit verte hazai környezetben, az Alba megőrizte 100%-os mérlegét a Rilski otthonában, a Falco pedig a brit bajnokot múlta felül idegenben. Az AAK-ban nyert a ZTE és a Körmend is, így mind az öt magyar csapat győzelemmel zárta a hetet!


Férfi NB I/B: Bajnokesélyesek csaptak össze Veszprémben

Két, a végső győzelemre, és az ezzel járó feljutásra is esélyes együttes összecsapását izgulhatták végig az érdeklődők a férfi második vonal rangadóján. A hazaiak csak az első negyedet nyerték meg, de az ott kiharcolt előnyük végig elegendőnek bizonyult a második vereségét elszenvedő oroszlányiakkal szemben.



Vármegyei szövetségek