A negyeddöntőig tartott az erő
18
Nov
2018
A negyeddöntőig tartott az erő
2018. november 18.  |  19:30
A csoportmeccseket követően a nyolc közé jutásért játszott meccsen még győztek a TFSE kosaras lányai a Kínában zajló 3x3-as egyetemi világligában. A Kováts Gabriella sérülése miatt a tornát 3 játékossal végigjátszó TF-lányoknak a negyeddöntőre elfogyott az erejük.

3 győzelemmel és 1 vereséggel jutott a legjobb nyolc közé a Kováts sérülése miatt Karlócai Julianna, Miháczi Diána és Varga Barbara alkotta TF. A négy meccs, a két szenegáli és az új-zélandi csapat drámai küzdelemben történt legyőzése, valamint az egyik hazai együttestől elszenvedett vereség a csere nélkül játszó magyar hölgyekből rengeteget kivett. A legjobb négy közé jutásért a szlovén Ljubljana egyetem csapatával összecsapó TF-lányok akarásával ezúttal sem volt gond, s ezt jelzi, hogy mindössze 13 pontot kaptak tőlük. A fáradtság leginkább a dobásokon érződött, az ezúttal nagyon nem ment a lányoknak, akik hiába próbáltak meg mindent, a frissebb, pontosabban játszó szlovénoktól 13-7-re kikaptak.

A körülmények ismeretében (hárman játszották végig a tornát) azonban mindenképpen dicséretes, hogy így - időnként szinte szó szerint - beverekedték magukat a legjobb 8 közé.

Vármegyei szövetségek