Egyetemi bajnokság, férfiak: A fővárosban nyert a DMSE
17
Nov
2018
Egyetemi bajnokság, férfiak: A fővárosban nyert a DMSE
2018. november 17.  |  13:50
Biztosan nyert az ELTE otthonában a Nyíregyháza a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság férfi keleti csoportjában, amelyben a Debreceni Medikus SE - beugró edzővel - az NKE otthonában győzött. A nyugati csoportban a Petőfi SE 12 triplával terhelte meg a Közgáz kosarát, s aratott magabiztos győzelmet. A Szombathelynek nem okozott gondot a másik pécsi együttes, a PEAC otthonában nyerni. Régiós rangadón diadalmaskodott a Mosonmagyaróvár a SMAFC ellen, a BME pedig Veszprémben tudott nyerni.

 

NEMZETI EGYETEMI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG, FÉRFIAK

Keleti csoport

ELTE BEAC - Nyíregyházi ESE 43-77 (8-17, 13-20, 11-22, 11-18)
Budapest, Tüskecsarnok, 20 néző. V.: Lázár, Jankovics.

ELTE BEAC: Molnár A. 7/3, Somosi, Koncz 6, CZIMER 11/9, Mayer 6. Csere: GRAJZEL 7/3, Tímár 2, Kovács D. 2, Nagy D. 2, Szeiler, Fetter. Edző: Varga Zsolt.

Nyíregyháza: VASKÓ 10/6, CZURA 14, VIDA 9/6, Oláh 3/3, GÁSPÁR 16/3. Csere: KOVÁCS Z. 6, DEMETER 8, Jánkfalvi 3/3, Szondi K., Horváth B. 6, Horányi 2. Mb. edző: Oláh Zoltán.

Nehezen pörgött föl az előző kiírás ezüstérmese, a kissé tartalékos Nyíregyháza. Ez érthető volt, mert voltak játékosai, akik a találkozó előtti este Pécsett játszottak NB I B-t, éjjel értek haza, majd utaztak vissza, mások pedig az Újpest-Tiszaújváros kétszeri hosszabbításos meccsen léptek pályára. A 6. percben 6-3-ra vezettek a vendégek, majd Czura Attila és Gáspár Balázs eredményessége révén fokozatosan elhúztak. A nagyon lelkes és többnyire elég tapasztalatlan játékosok alkotta hazaiakat Czimer Máté próbálta versenyben tartani triplákkal. Mindkét szakvezető sokat cserélt, Kovács Zoltán találataival "nyílt az olló". Szünetben közel 20 ponttal vezettek a vendégek, akik a második félidő elején rátettek még egy lapáttal. A záró etapban mindkét oldalon a padról beszálló játékosok kaptak lehetőséget a bizonyításra, a papírformának megfelelően biztosan nyert a Nyíregyháza.

Varga Zsolt: - Gratulálok a Nyíregyházának! Végre létszámban megvoltunk, ám átalakuló csapatunkban sok az újonc, fiatal játékos. Belőlük idővel jó csapat lehet, de még szokniuk kell az egyetemi bajnokság légkörét.

Oláh Zoltán: - Gratulálok a csapatomnak! Voltak hiányzóink, de cserejátékosaink révén sikerült pótolni őket. Örülök neki, hogy minden pályára lépő játékosunk hasznos játékkal vette ki részét a sikerből.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?hun_univk_580


NKE SE - Debreceni Medikus SE 47-55 (6-16, 13-14, 11-15, 17-10)
Budapest, Ludovika Aréna, 30 néző. V.: Oláh, Németh.

NKE SE: POLGÁRI 12/3, Kaló 4, Obermann 2, Csaba, KOVÁTS B. 13. Csere: TASNÁDI 14/6, Papp 2, Marton, Kovács, Polyák. Edző: Szekeres Dávid.

Debreceni Medikus SE: DUDÁS 9/3, Veszprémy 4/3, KOVÁCS 18/3, CSIRPÁK 12, Prokaj 7. Csere: Urbán, Mlcoch 4, Hegyi, Maszlé 3. Mb. Edző: Varga Katalin.

Villámrajtot vett a Medikus csapata köszönhetően a jó palánk alatti teljesítményének és erőszakos védekezésének. A vendégek az első negyedben kétszer annyi dobási kísérlethez jutottak, mint az NKE játékosai. A debreceniek az első negyedben szerzett előnyükkel jól gazdálkodtak, sőt kicsit még növelni is tudták. A végig szívósan küzdő, a mérkőzést egy pillanatra fel nem adó NKE az utolsó negyedben tudta megközelíteni ellenfelét. Hazai részről Kováts Bence (13-13 pont és lepattanó), a vendégektől pedig Kovács Gábor (18 pont, 10 lepattanó) és Csirpák Patrik (10 pont, 17 lepattanó) zárta dupla-duplával a találkozót.

Szekeres Dávid: - Gratulálok a Debreceni Medikus SE csapatának a teljesen megérdemelt győzelemhez, az egész mérkőzésen keményen küzdöttek. Vereségünk oka az volt, hogy álmosan kezdtünk, és túl sok támadólepattanót engedtünk az ellenfélnek. Ez így együtt túl sok volt nekünk.

Varga Katalin: - Beugró edzőként gratulálok a csapatnak a győzelemhez! A mérkőzés elején szerzett könnyű kosarainknak köszönhettük a sikert. Köszönjük az ellenfélnek a sportszerű mérkőzést!

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?hun_univk_582

 

Nyugati csoport

PTE-PEAC - Szombathelyi ESE 56-79 (17-20, 10-17, 13-20, 16-22)
Pécs, 20 néző. V.: Gerencsér, Fleischmann.

PTE-PEAC: Tóth 7/3, NYULÁSZ 16/3, Schuj 12/6, FARKAS 16, Halász 2. Csere: Tombor, Iveszics, Lajos 2, Major, Marosvölgyi 1. Edző: Földi Sándor.

Szombathelyi ESE: TÓTH D. 10, Papp 6, MÉSZÁROS 20/9, SCHWEIGHOFFER 10, OROSZI 10/3. Csere: Horváth 7, Soós, Frisnyák 6, KEREKES 10. Edző: Kéri Péter.

A jobb egyéni teljesítményeket felvonultató szombathelyi csapat a kiegyenlített első 10 perc után fokozatosan ellépett a vendéglátó pécsiektől. A vendég együttes a harmadik negyed végére már jelentős előnyre tett szert, és végül magabiztos győzelmet aratott. Mészáros Máté 20 pontjával a mezőny legeredményesebb játékosa lett, négy csapattársa is 10 pontot szerzett. Hazai oldalon Nyulász és Farkas egyaránt 16 pontot szerzett.

Földi Sándor: - Az elején még tudtunk vezetni a jó játékerőt képviselő Szombathely ellen. Amikor cserékre kényszerültünk, az elején még hozták magukat a cserék, később aztán elfáradtunk, és végül fejet kellett hajtani a nagyobb tudású ellenfél ellen. Remélem, a későbbiekben ennél jobb mérkőzéseket is tudunk majd játszani.

Kéri Péter: - Kicsit tompán kezdtük a mérkőzést, elég nehezen lendültünk bele a játékba, ami valószínű, hogy a négy és félórás utazásnak tudható be. A második félidőben már azt nyújtottuk, amit tudunk, és sikerült magabiztos győzelmet aratni.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?hun_univn_562


Veszprémi ESC - BME-MAFC 60-73 (24-20, 12-14, 11-20, 13-19)
Veszprém, Egyetemi Tornacsarnok, 90 néző. V.: Sebesi, Dr. Vajda.

Veszprémi ESC: Veingartner 7/3, LENGER 15/6, Grifatong 3, Kacskó 13/6, SCHMITZ 13. Csere: KOVÁCS B. 9, Yin Yuteng, Répási. Edző: Mónus Péter.

BME-MAFC: FEHÉR 17, TÁLOS 12/3, Schaul 6, Csepregi 2, SHIRIAN 10. Csere: TÓTH L. 8, Láng-Miticzky 3, Rados 2, Svéda 7/3, Lukács 4/3, Fekete 2. Edző: Tiba Klára.

Jó iramú mérkőzést láthattak a kilátogatók. A hazaiak kezdtek jobban, 4-5 ponttal gyorsan elléptek, s a negyed végéig tartották ezt az előnyt. A második negyed küzdelmes, kiegyenlített játékot hozott, felváltva estek a kosarak, a hazaiak 2 pont előnnyel, 36-34-es vezetéssel vonulhattak pihenőre. Szünet után határozottabb, pontosabb lett a tavalyi bronzérmes, ám jelentősen átalakult BME játéka, a Veszprém viszont kapkodva, sok labdát eladva játszott. A negyedik negyedre a játék képe nem változott, a kritikus helyzetekben pontosabb vendégek megérdemelten nyertek, hiába bizonyult a mérkőzés messze legértékesebb játékosának a hazaiak kosarasa, a 13 pontos, 23 lepattanós dupla-duplával 40-es teljesítményindexet elérő Schmitz Dávid.

Mónus Péter: - Gratulálok az ellenfélnek és persze játékosaimnak! Ez a meccs kezdett arra hasonlítani, amit szeretnénk. Várom, hogy hiányzóink visszatérjenek, és akkor talán ezek a meccsek nyerhetőkké válnak. Küzdöttünk, hajtottunk, de elfáradtunk fejben, amit a huszonhat eladott labdánk is tükröz. Ezen dolgozni kell, hogy lejjebb szorítsuk, mert, ennyivel nem lehet meccset nyerni.

Tiba Klára: - Kicsit nehezen lendültünk játékba, de miután sikerült találni egy olyan ötöst, amely hajlandó volt normális kosárlabdát játszani, helyreállt a számunkra elképzelt rend. Gratulálok ellenfelünknek, és köszönjük a játékot!

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?hun_univn_563


Mosonmagyaróvár Széchenyi Egyetem - SMAFC 77-59 (23-9, 22-12, 14-21, 18-17)
Mosonmagyaróvár, Bauer Rudolf Egyetemi Sportcsarnok, 50 néző. V.: Hernicz, Rokob.

Mosonmagyaróvár: NAGY-BÍRÓ 14/12, Kovács K. 7/3, IVÁNCSICS 12, HORVÁTH Á. 26/3, Szabó L. 3. Csere: Kosár, MÁNDITY 13, Faragó, Tóth R 2, Füzi. Edző: Laky Tibor.

SMAFC: TÓTH B. 9/6, Barcza 4, Gottlieb 8/6, Tukovits 12, SZEGEDI 20/9. Csere: Széplaki, Erdős 6, Gáspár, Nichter, Kőfaragó. Edző: Farkas Dávid.

Villámrajtot vett a hazai csapat, s ennek köszönhetően az első negyed végén magabiztosan vezettek is Horváth Ádámék. A második negyedben is a Mosonmagyaróvár akarata érvényesült, tovább "nyílt az olló", sima, 24 pontos vezetéssel mehettek az öltözőbe a vendéglátók. A harmadik negyedben zónára váltott a SMAFC, s ezzel szemben türelmetlenül, kapkodva kosárlabdázott a hazai együttes. Soproni részről a javuló védekezés támadásban is hozott egy jó ritmust, ha a hazai előny nagyon nem is forgott veszélyben, szorosabb lett a meccs. A záró szakaszban a vendéglátók stabilizálták 15 pont körüli előnyüket. Volt némi nézeteltérés a játékosok között, de a Mosonmagyaróvár győzelmét pillanatnyi veszély sem fenyegette, a vendéglátók nagyobb játékerejükből adódóan magabiztos győzelmet arattak, ráadásul két sérüléséből visszatérő játékosuk számára igen hasznos volt az összecsapás. Hazai oldalon egy - Horváth Ádám (26 pont, 14 lepattanó), soproni részről 2 játékos - Szegedi Márton (20 pont, 21 lepattanó) és Tukovits Balázs (12 pont, 14 lepattanó) ért el dupla-duplát, de messze Horváth lett a meccs MVP-je 43-as teljesítményindex-szel, köszönhetően elsősorban annak, hogy pontjait jóval hatékonyabban szerezte, mint a soproni játékosok.

Laky Tibor: - Gratulálok a csapatnak a győzelemhez! A harmadik negyedben nehézzé tettük magunknak a mérkőzést, amihez a pályán mindenki partner volt.

Farkas Dávid: - Idegenben is otthon éreztük magunkat, ezáltal is növekedett ősz hajszálaim száma. Gratulálok Nagy-Bíró Benedek teljesítményéhez.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?hun_univn_564


PTE-EMES Petőfi SE - Közgáz SC és DSK 95-76 (23-17, 21-18, 26-20, 25-21)
Pécs, TÁSI Csarnok, 10 néző. V.: Dr. Danka, Téczely.

PTE-EMES Petőfi SE: Szavai 3/3, FÜLÖP 20/9, BUDAY-SÁNTHA 28/9, KIS 16/3, Gáspár 4. Csere: Kovács 1, Marton 2, Győr 5/3, Pungor, FÜZY 7/3, Kárpáti 6/3, Mándity 3/3. Edző: Petőfi Áron.

Közgáz: VÖRÖS 17/6, Takács-Varga 4, PÁLHÁZI 23/9, Harsányi 7, Sebők 2. Csere: Bános 4, Debreceni 5, Haris, Máriás 7/3, Sebestyén 7/3. Edző: Vladár Csaba.

Egy izgalmas, pörgős és paprikás hangulatú mérkőzés zajlott Pécsett, a TÁSI csarnokban. Mindkét csapat a győzelem megszerzéséért lépett a pályára, ez érezhető volt a mérkőzés alatt - hajtottak, küzdöttek a csapatok. A hazai csapatnak sikerült minden negyedet megnyerni, ehhez nagyban hozzájárult, hogy a mérkőzés folyamán 12 darab hárompontost sikerült értékesíteni, 52%-os mutatóval.

Petőfi Áron: - Ahogy sejteni lehetett, a Közgáz egy nagyon jó csapat, senki sem mehet majd biztosra ellenük. Azzal tudtunk nyerni, hogy egyrészt az elejétől nagyon komolyan vettük a védekezést, és nagyon nagy munkát is fektettünk bele, másrészt pedig megfelelően tudtam rotálni, ami ha mindenki a rendelkezésemre áll, akkor később is erősségünk lehet. Minden dicséretet megérdemelnek a játékosaim. A hárompontosokat az előző itthoni mérkőzéshez képest sokkal jobban dobtuk. Amikor picit is könnyelműsködtünk, azonnal feljöttek a vendégek. Mindkét csapatnak gratulálok, az egyetemi ligában egy kifejezetten magas színvonalú, már-már rájátszás szintű találkozót láthattunk.

Vladár Csaba: - Egy nagyon jól játszó pécsi csapattól kaptunk ki. Sajnos nem tudtuk a védekezésünket arra a szintre felhozni, hogy egyenrangú ellenfelei legyünk a hazaiaknak. Nagyon sok hibával játszottunk, aminek nem tudom, hogy mi az oka, talán a hosszú út miatt estünk szét fejben, ha holnapig játszunk, akkor sem nyerünk. Gratulálok a győzelemhez a hazai csapatnak!

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?hun_univn_561

 

Fotó: Práczki Péter



Vármegyei szövetségek