Férfi NB I: Falco-Pécs és Alba-Szolnok a tévében
17
Nov
2018
Férfi NB I: Falco-Pécs és Alba-Szolnok a tévében
2018. november 17.  |  10:10
Az A-csoport nyolcadik fordulója pénteken este zalaegerszegi és debreceni győzelemmel, paksi és kaposvári vereséggel indult. Szombaton négy, vasárnap egy találkozót rendeznek.

A zsinórban négy győzelmet számláló Egis Körmend fogadja a Naturtex-SZTE-Szedeákot, amely sorozatban a harmadik idegenbeli találkozóját játssza, a helyzetét pedig továbbra is nehezíti a sérülések miatti alacsonyabb létszám (Juhos Levente és Bonifert Bendegúz továbbra sem bevethető). A vasiaknál Németh Ákos játéka kérdéses, csak a meccs előtt derül ki, hogy vállalja-e a szereplést.

A hetedik helyezett Falco vendége lesz a tabellát a Szolnokkal holtversenyben vezető, három forduló óta veretlen Pécs. Az egyik oldalon Bíró Olivér, a másikon Andrija Csirics szerepel korábbi klubja ellen. A találkozóról senkinek sem kell lemaradnia, hiszen az M4 Sport élőben közvetíti. A vasiaknál a vírusos betegséggel küszködő Hódi Patrik nem játszhat, a baranyaiaknál Antóni Csanád térde megsérült a pénteki edzésen, csak a bemelegítésnél derül ki, hogy tud-e játszani.

Szombaton este 18:00-kor a Jászberény a Sopront látja vendégül. Nikola Lazics csapata az előző fordulóban nagyon magabiztos, 81-63-as győzelmet aratott a Kecskemét ellen otthon, a Sopron pedig a Paksot verte hazai pályán 77-67-re. Elvileg egyik oldalon sem várható hiányzó.

Szombaton este 19:00-kor a TF a Kecskemétet látja vendégül. Az újonc 0-7-es mutatóval a tabella utolsó helyén áll, egy alkalommal tudott szoros meccset játszani, Debrecenben. A lila-fehérek 3-4-es mérleggel rendelkeznek, hazai pályán hibátlanok, idegenben azonban még nem sikerült nyerniük, annak ellenére, hogy háromszor is szoros mérkőzést játszottak. A fővárosiak a héten légióst cseréltek: Andrija Sarenac helyére Donte Clark érkezett.

Vasárnap este a forduló rangadóját játssza egymással az Alba Fehérvár és a Szolnoki Olaj KK. Braniszlav Dzunics együttese a nemzetközi kupát is figyelembe véve egészen elképesztő sorozatban van, tíz meccs óta nem talált legyőzőre, a honi bajnokságban 4-2-es mutatóval a negyedik helyen áll. A Szolnok 6-1-es mérleggel rendelkezik, vezeti a tabellát, hétközben pedig 87-74-es győzelmet aratott a Dinamo Sassari ellen a FIBA Europe Cupban. Ezt a derbit is élőben közvetíti az M4 Sport.

Férfi NB I. A-csoport, 8. forduló:
JP Auto-JKSE - Sopron KC (szombat 18:00)
Egis Körmend - Naturtex-SZTE-Szedeák (szombat 18:00)
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Pécsi VSK-VEOLIA (szombat 18:00)
Serco-TF-BP - KTE-Duna Aszfalt (szombat 19:00)
Alba Fehérvár - Szolnoki Olaj KK (vasárnap 17:00)

Vármegyei szövetségek