Akkor vezettek, amikor a legjobban kellett
16
Nov
2018
Akkor vezettek, amikor a legjobban kellett
2018. november 16.  |  20:35
Hajnali vereség, délelőtti diadal, dióhéjban így lehetne összefoglalni a TF-es lányok második napi szereplését a kínai Hsziamenben zajló egyetemi 3x3-as világligában.

Azok után, hogy a keddi nap nyitó meccsén a szenegáliak 19-16-ra megverték a tegnap lányaink által hosszabbításban legyőzött új-zélandi csapatot, magyar idő szerint hajnali 4.20-tól a csoport kiemelkedően legjobb együttese, a kínai Csingua-egyetem csapata várt a Kováts Gabriella sérülése miatt "csonka" TF-re. Az időpont is egyértelműen az ellenfélnek kedvezett, a hazaiak pontosan, jól játszottak, s a lányok kicsit talán "el is engedték" ezt a meccset, gondolva a csoport második helyéről döntő, a szenegáli ISEG elleni ütközetre.

Nos, a szenegáli együttesben a legalacsonyabb játékos volt akkora, mint Varga Barbara, a TF legmagasabb játékosa, ráadásul a négy színesbőrű - köztük két rózsaszín hajkoronát viselő - hölgy közül három még lábon is gyors, atletikus, remek felépítésű kosaras hölgy. Miháczi Diánának, a TFSE legalacsonyabb játékosának így egy nála egy fejjel magasabb szenegáli lány jutott.

Duplával indítottak az afrikaiak, majd egy újabb kosárral 3-0-ra elléptek. Több mint 2 perc elteltével Varga Barbara révén szerezte első kosarát a magyar együttes, majd ügyes befutásból ugyanő 3-2-re hozta föl a TF-et. Sajnos a felzárkózást nem követte jó folytatás, több támadópattanó utáni kosárral 8-3-ra elléptek az afrikaiak. Úgy lászik, 8-3-ra "el kell engedni" az ellenfelet, hiszen tegnap is ezt követően találtak magukra a lányok. Egy parádés 5-0-lal, néhány kifejezetten szellemes akciót vezetve ledolgozták a hátrányukat, ám ezt követően 2 ponttal újra megugrottak a szenegáliak. Karlócai bravúros távoli duplával egalizált. A végjáték drámai volt: bő 40 másodperccel a vége előtt büntetőből ismét afrikai előnyt mutatott az eredményjelző. 25-tel a vége előtt Varga szép középtávoli találattal egalizált, s 4,3 másodperccel a rendes játékidő letelte előtt, 11-11-nél újra a TF-hez került a labda. Miháczi Dia egy elzárás után balról kosárra tört, s az egyik rózsaszín hajú, nála egy fejjel magasabb afrikai lány mellett ballal, a dudaszó pillanatában megszerezte a nyerő kosarat a TF-nek! A magyar lányok a legjobbkor, a meccs legvégén vezettek először...

A lányok holnap reggel 7.20-tól a C csoport harmadik helyezettjével játszanak a felső ágra, a legjobb 8 közé jutásért. Újabb szenegáli ellenfél vár Boros Zoltán tanítványaira, az UNIDEF egyetem.

Vármegyei szövetségek