Hatalmas szív, hősies diadal
15
Nov
2018
Hatalmas szív, hősies diadal
2018. november 15.  |  11:00
Drámai küzdelemben kivívott győzelemmel kezdte meg szereplését a TFSE női csapata a kínai Hsziamenben zajló 3x3-as egyetemi világligában.

Lányaink az új-zélandi Lincoln egyetem csapata ellen kezdtek, s talán a bioritmusuknak szokatlan, "hajnali" fél 8 körüli kezdés miatt kissé "lassan ébredtek". Bár Varga Barbara hamar beemelt egy távoli duplát, a sokkal "élesebb", pontosabb ellenfél villámgyorsan ellépett 8-3-ra. Jól jött az időkérés, Miháczi Diána duplája egy 4-0-s magyar "feltámadásra" adott jel volt. Feljöttek tehát 8-7-re a lányok, s 9-9-nél, Karlócai Julianna támadópattanó utáni kosarával utolérték ellenfelüket, s ekkor még több mint 4 perc volt hátra a rendes játékidőből.

Tegyük rögtön hozzá, a sérülten kiutazó Kováts Gabriella nem játszott a találkozón, amelyet tehát hárman küzdöttek végig. A hátralévő időben elkeseredett küzdelem folyt a pályán, újra vezetést szerzett a folyamatosan cserélő ellenfél, ám az utolsó percre fordulva Miháczi büntetőből egalizált. A hihetetlen izgalmas végjátékban már nem esett kosár - jött a hosszabbítás. A 2 pontig tartó ráadásban előbb Barbi, majd az ellenfél egyenlítése után a győzelemért a vonalra állva Juli is értékesítette a maga büntetőjét, így a lányok hárman, hosszabbítás után 12-11-re győztek!

A csoport másik mérkőzésén a fürge, mozgékony kínaiak 21-8-ra nyertek a remek szerkezetű szenegáli csapat ellen.

Holnap két meccs vár a lányokra, először magyar idő szerint hajnali 4:20-kor a kínai együttessel találkozik Boros Zoltán együttese, majd délelőtt 10 órakor a kiváló fizikai felépítésű lányok alkotta szenegáli együttessel csapnak össze.



Vármegyei szövetségek