Megkértek, hogy segítsek, nem tudtam nemet mondani a meghívóra
14
Nov
2018
Megkértek, hogy segítsek, nem tudtam nemet mondani a meghívóra
2018. november 14.  |  16:50
A bajnokságban nyolc-nullás, az Euroligában egy-kettes mutatóval áll a Sopron Basket női kosárcsapata. A soproniak rutinos irányítója, Fegyverneky Zsófia a BB1.hu megkeresésére értékelte az együttes eddigi szereplését. - A magyar bajnoki szerepléssel abszolút elégedettek lehetünk. Mindig elmondom, hogy az Euroligában minden idegenbeli meccs nagyon nehéz, nincsenek kötelező győzelmek. Talán az első meccsünk miatt lehet egy kis hiányérzet bennünk: a francia Flammes ellen a mutatott játék sem volt az igazi. Úgy érzem, hogy összességében megyünk felfelé játékban is. A Fenerbahce ellen ugyan kikaptunk, de azon a meccsen játszottunk a legjobban, úgyhogy bízom a sikeres folytatásban - kezdte Fegyverneky, akit a BB1 arról is kérdezett, vajon idén is ott lehet-e az Euroliga Final Fourjában a Sopron.

- Meccsről meccsre próbáljuk építeni a játékunkat, de nem szeretnék jóslatokban bocsátkozni. Annyira kiegyenlített a csoport, látszik, hogy bárki meg tud verni bárkit. A Kurszkot kivéve biztosan lesznek meglepetésmeccsek. Mindig a soron következő mérkőzést akarjuk megnyerni, mint tavaly, és majd meglátjuk, hova tudunk eljutni.

Kedden derült ki, hogy Krivacsevics és Turner helyett Goree mellett a 34 éves Fegyverneky kapott meghívót az Oroszország és Albánia elleni Eb-selejtezőkre készülő magyar válogatottba. A rutinos játékmester 2017 őszén már lemondta a nemzeti együttesben való szereplést.

- Ez egyszeri dolog, megkértek, hogy segítsek és erre nem tudtam nemet mondani. Már most kijelenthetjük, hogy nagy esély van arra, hogy kijusson a válogatott az Európa-bajnokságra. Az utolsó két selejtezőn ezt be kell biztosítani.

A magyar együttes szombaton Albánia, majd jövő szerdán Oroszország vendége lesz. A magyar válogatott kedvező helyzetben van, mivel a második helyre pályázó másik együttest, Litvániát kétszer is sikerült megvernie (73-70, 78-76), Albániát hazai pályán 137-48 arányban múlta felül, és mindössze Oroszországtól szenvedett vereséget (64-71). A 2019-es Európa-bajnokságot Szerbia és Lettország közösen rendezi.

 

Fotó - fiba.basketball 

Vármegyei szövetségek