Hét-Fő-Hír: Tovább robog a PVSK és az Olaj
12
Nov
2018
Hét-Fő-Hír: Tovább robog a PVSK és az Olaj
2018. november 12.  |  15:50
Heti áttekintővel jelentkezünk a Hunbasketen, aki lemaradt az elmúlt hét legfontosabb magyar kosáreseményeiről, itt bepótolhatja!  

 

 

Nincs már nyeretlen csapat a női NB I-ben

Megszerezte első győzelmét az MTK és a Vasas is a női élvonalban – a kék-fehérek a PINKK-et verték hazai pályán, Földi Attila csapata pedig Cegléden diadalmaskodott. Magabiztosan nyert a címvédő Sopron Basket az újonc Csata otthonában, a DVTK pedig az újfent dupla-duplázó Medgyessy Dóra irányításával, valamint a válogatott keretbe ismét behívott Szabó Fanni ponterős játékával múlta felül a BEAC-ot. A Szekszárd  sima első félidőt követően visszaengedte a meccsbe a hullámvölgyben lévő Győrt, de végül behúzták a derbit Studerék, a PEAC pedig kisebb meglepetésre hosszabbításban elkapta a ZTE-t – a szünethez érve már csak a Sopron Basket veretlen a hölgyeknél.  

Tabella: https://hunbasket.hu/bajnoksag/x1819/whun

 

Tovább robog a PVSK és az Olaj, pontzuhatag Körmenden

Az Egis Körmend alaposan megszórta az újonc TF-et a férfi bajnokság hetedik fordulójában, olyannyira, hogy Ferenczék meg is döntötték az Alba 113 pontos idénycsúcsát. Győzött a PVSK és a Szolnoki Olaj is, így továbbra is ez a két csapat áll a tabella élén 6-1-es mutatóval. Hazai környezetben nyert a Jászberény, a Kaposvár és a Sopron is.

Tabella: https://hunbasket.hu/bajnoksag/x1819/hun

 

Nemzetközi porond: a férfiak zártak jobb hetet

Négyből négy meccset nyert, ezzel továbbjutott a FIBA EC-ben az Alba Fehérvár, majd a Szolnoki Olaj is hasonlóképpen tett, miután másodszor is legyőzte a csoportban a Falcót. Az Alpok Adria Kupában 1-1-es mérleggel zártak csapataink, a ZTE győzött a Klosterneuburg ellen, ám a Körmend kikapott a Decintől.

A hölgyeknél csak a Szekszárd tudott nyerni, Theodoreán Alexandráék a Nymburkot verték. Kikapott a Fenertől a Sopron az Euroligában, az EK-ban pedig a Cegléd, a DVTK és a Győr is vereséget szenvedett.   

 

Régi ismerős Szombathelyen, Laklóth Győrből a fővárosba került kölcsönbe

A Falco sérülés miatt nagyjából két hónapra elveszítette egyik legjobb játékosát, Evan Bruinsmát, ám a vezetőség nem ült ölbe tett kézzel, gyorsan pótolták az amerikai bedobót. A régi-új szerzemény a tavalyi idényt sárga-feketében töltő Aliakszandar Pustahvar lett, aki bár már bekapcsolódott a Gasper Okorn vezette társaság munkájába, a FIBA EC-ben még nem léphet pályára a Leicester Riders ellen.

Laklóth Anna Győrből a BEAC-hoz került kölcsönbe, a korábbi Rába-parti csapatkapitány már be is mutatkozott új állomáshelyén.

 

Férfi NB I/B: MAFC – Honvéd örökrangadót rendeztek

 

Továbbra is veretlen a Veszprém a férfi másodosztályban, az OSE idegenben verte a BKG-t, ezzel szorosan tapad az éllovasra.

Tabella: https://hunbasket.hu/bajnoksag/x1819/hun2a

 

https://hunbasket.hu/hir/51099/ferfi-nb-i-b-magabiztos-mafc-gyozelem-az-orokrangadon

http://www.kezdo5.hu/magyar-ferfi/masodik-vonal-nb-i/b-tovabbra-is-elen-a-veszprem-es-a-baja-34729

 

Darrin Govens: Minszk helyett Novgorod

A honosított amerikai hátvéd a Cmoki Minszk csapatától a VTB-ligás orosz Nyizsnyij Novgorodhoz igazolt, ahol a tavaly a Szolnoki Olajjal bajnokságot nyerő, jelenleg sérült Kendrick Perry csapattársa lesz. Eddig két mérkőzésen lépett pályára új csapatában Govens, és mindkétszer győztesen hagyta el a parkettet együttese.

 

Lejátszották az első fordulót az Akrobatikus Kosárlabda bajnokságban

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége hivatalos sportágként jegyezte be idén az Akrobatikus kosárlabdázást hazánkban, majd meg is hirdette a nemzeti bajnokságot. Az első fordulót a napokban rendezték meg Budapesten,  négy korosztályban, tizenegy csapat részvételével. 

Vármegyei szövetségek