Férfi NB I: A Paksot fogadja a Sopron
09
Nov
2018
Férfi NB I: A Paksot fogadja a Sopron
2018. november 9.  |  19:20
Csütörtök este a Pécs és a Szeged izgalmas mérkőzésével kezdődött a hetedik forduló a férfi élvonalban, szombaton további öt mérkőzést rendeznek, a Falco-Alba rangadót december 6-ra halasztották.

Délután a bajnoki címvédő Szolnoki Olaj KK a DEAC ellen szilárdíthatja meg vezető pozícióját (a PVSK-val holtversenyben) a tabellán. A korábban többek között Szolnokon is játszó (2013/14-ben) Tomiszlav Ivosev most mutatkozik be az ötven százalékos mutatóval álló debrecenieknél, de Milos Boriszov és Polyák László is ismerősként tér vissza a Tiszaligetbe. A két együttes a nyári felkészülési időszakban találkozott egymással legutóbb, akkor a DEAC legyőzte a tartalékos Szolnokot az Oláh Gábor utcában.

Szombaton este a Kaposvár a Zalaegerszeget látja vendégül. Fekete Ádám együttese rossz formában van, legutóbbi öt mérkőzését elveszítette, az utolsó előtti helyen áll a tabellán. A ZTE 4-0-val kezdte a bajnokságot, a mögöttünk lévő két fordulóban, két rangadón azonban kikapott, de még így is a negyedik pozíciót foglalja el a tabellán. Durázi Krisztofernek volt egy bokasérülése, de a hétvégén fog tudni játszani.

A zsinórban három győzelmet számláló (Sopron, Kecskemét, Jászberény), otthon még veretlen Körmend az újonc, még siker nélküli sereghajtó, TF-Budapestet fogadja. A találkozó érdekessége, hogy a dán válogatott center, Jonas Bergstedt alig egy hónap után visszatér a piros-feketékhez, ám ezúttal már ellenfélként. A vendégeknél kérdéses a sérüléssel és betegséggel is bajlódó Filipovics Stefan játéka.

A Jászberény a Kecskemétet látja vendégül. Nikola Lazics együttese 2-4-es mérleggel a tabella tizenegyedik helyén áll, míg a vendégek 3-3-as mutatóval a kilencedikek. A JKSE legutóbb hazai pályán 90-88-ra kapott ki a Körmendtől, míg a KTE egy telt házas mérkőzésen egy ponttal, 73-72-re győzte le a Sopront a Messzi István Sportcsarnokban.

A hatodik helyezett Atomerőmű SE együttesét fogadja a hetedik Sopron KC. A kisalföldiek odahaza még veretlenek, de ugyanúgy 3-3-as mutatóval állnak, mint a vendég paksiak. Az SKC legutóbb kikapott Kecskeméten, az ASE pedig odahaza győzte le a Kaposvárt.

Férfi NB I. A-csoport, 7. forduló

Szolnoki Olaj KK - DEAC (szombat 16:00)
Sopron KC - Atomerőmű SE (szombat 18:00)
JP Auto-JKSE - KTE-Duna Aszfalt (szombat 18:00)
Kaposvári KK - Zalakerámia ZTE KK (szombat 18:00)
Egis Körmend - Serco-TF-BP (szombat 18:00)

Vármegyei szövetségek