Egyetemi bajnokság, férfiak: 100 pont fölött a Szombathely
08
Nov
2018
Egyetemi bajnokság, férfiak: 100 pont fölött a Szombathely
2018. november 8.  |  09:55
Ahogy a hölgyeknél, a férfiaknál is "csonka" fordulót rendeztek a héten a Nemzeti Egyetemi Bajnokságban. Nyíregyházán két az előző kiírásban a négyes döntőben szereplő csapat összecsapásán a hazaiak biztosan verték a tartalékos TF-et, az Eger fölényes győzelmet aratott az ELTE BEAC ellen, a szegediek pedig kosarakban gazdag, látványos meccsen múlták felül a DMSE együttesét. A nyugati csoportban a szombathelyiek 100 pont fölé jutva győzték le simán a PTE-EMES Petőfi SE csapatát.

 

NEMZETI EGYETEMI BAJNOKSÁG, FÉRFIAK

Keleti csoport

Nyíregyházi ESE - TFSE 85-66 (27-22, 18-13, 26-14, 14-17)
Nyíregyháza, Egyetemi Csarnok, 100 néző. V.: Gergely Cs., Sallai I.

Nyíregyháza: Vida Z. 3, BUS I. 11, CZURA A. 19/3, OLÁH Z. 12/6. GÁSPÁR B. 12,  Csere: Mokánszki M. 6, Horváth B. 4, Vaskó G. 8/6, Kovács Z. 6, Szondi K. 2, Jánkfalvi M., Demeter Á. 2. Edző: Hegedűs Ferenc.

TFSE: KIRÁLY Z. 12, Félix Á. 2, ARMAGHANI Á. 21/3, Kovács M. 6, Világi K. 6. Csere: Horváth G. 6/3, Laman R. 6, Kovács B. B. 7/3, Hole M. Edző: Boros Zoltán.

Mindkét együttes nagy lendülettel kezdte a játékot. Igazi férfias, küzdelmes és nagyon pörgős mérkőzést játszottak a csapatok. A rangadó a harmadik negyedben dőlt el, amikor az erősen tartalékos TF játékosai több labdát eladtak, s a hazai együttes néhány könnyű kosárral a záró etap előtt 20 pont fölé "hizlalta" előnyét. Nyíregyházi oldalon Bus Iván (11 pont, 10 gólpassz) és Gáspár Balázs (12 pont, 10 lepattanó) is dupla-duplával zárta a találkozót. A jól küzdő fővárosiak ugyan a záró etapot "elvitték", de a minden játékosának lehetőséget biztosító Nyíregyháza győzelmét nem tudták kétségessé tenni.

Hegedűs Ferenc: - Magas színvonalú mérkőzésen mindkét csapat kicsivel tudása alatt játszott. Annak örülök, hogy hazai pályán sikerült veretlenségünket megőrizni.

Boros Zoltán: - Gratulálok a Nyíregyházának! Voltak mélypontjaink, amelyet a hazai rutinosabb, magasabb osztályokban játszó játékosok kihasználtak. Összességében helytálltunk.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?hun_univk_576


EKE Eger - ELTE BEAC 86-43 (29-14, 12-12, 21-2, 24-15)
Eger, Eszterházy Sportcsarnok, 30 néző. V.: Takács, Lónáth.

EKE: VERES 8, Ungi 2, Papp 6/6, SZABÓ G. 19/15, VARGA I. 7. Csere: Mészáros, Bürgés 5/3, Beák 5/3, STEIER 24, Megyes 3/3, Horváth. Edző: dr. Váczi Péter. 

ELTE BEAC: Mayer 3, Fetter 6/3, CZIMER 18/3, Kovács 8, Timár. Csere: Grajzel. Edző: Varga Zsolt.

Az ELTE kicsit késve, 15 perccel a mérkőzés előtt ért a csarnokba, ami rá is nyomta a bélyegét az első percekre, Szabó Gábor távoli kosaraira építve 8-0-lal kezdett az Eger. Utána magukra találtak a vendégek, kezdtek bemelegedni, vezettek pár ügyes támadást, de a távolról jól dobó hazaiak tovább növelték előnyüket. A második negyed már kiegyenlített volt, visszaesett az egri együttes dobóteljesítménye. A harmadik negyedben fokozta a nyomást védekezésben az Eger, s ezzel gyakorlatilag megbénította a vendégek támadójátékát. Az ELTE BEAC csak egy kosarat szerzett a harmadik negyedben, s ezzel eldőlt a találkozó. Az esélyesebb hazai csapat magabiztos győzelmet aratott, Steier Krisztián 24 pontos, 15 lepattanós dupla-duplát ért el.

dr. Váczi Péter: - Szerencsére ma minden játékosomnak lehetőséget tudtam biztosítani, úgy gondolom, éltek is a lehetőséggel. Első félidőben védekezésben még voltak hiányosságaink, de ezt a második félidőre kiküszöböltük, és sima győzelmet arattunk.

Varga Zsolt:
- Tartalékosan jöttünk el a Zh-k és a még el nem készülő igazolások miatt, így csak hatan tudtunk játszani. Ez meg is látszott, ettől függetlenül az Eger jobb erőket képvisel, és valószínű teljes kerettel is nehéz dolgunk lett volna. Gratulálok az Egernek!

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?hun_univk_577


Szegedi RSC - Debreceni Medikus SE 94-76 (18-23, 25-16, 23-14, 28-23)
Szeged, Topolya sor, 30 néző. V.: Varga, Nyilas. 

Szegedi RSC: Eperjesi 7/3, HORVÁTH R. 26/18, Kereszty 3, MAYER 14/3, Liszkai 6. Csere: Balog, KOVÁCS 11/3, Jegesi 7/3, Kamenik 2, Kubik 2, Szűcs 7/3, JÁHNI 9. Edző: Földi Alexandra.

Debreceni Medikus SE: Dudás 8, KOVÁCS 12, Veszprémy 13/9, PROKAJ 15, CSIRPÁK 14. Csere: Hajdu 8/6, Hegyi 6, Nagy. Edző: Kovács István.

Kiegyenlített játékkal kezdődött a mérkőzés, a hazaiaknál Horváth Róbert és Jáhni Bence, a vendégeknél Dudás Máté, Prokaj Bálint és a végül 14 pontos, 12 lepattanós dupla-dupláig jutó Csirpák Patrik jeleskedett pontszerzésben. A szakasz egy 4-0-s debreceni rohammal és ennek köszönhetően 5 pontos vendég vezetéssel zárult. A második negyedben gördülékenyebben működött a hazaiak támadójátéka, Mayer Ákos és Jegesi Norman kosaraival sikerült felzárkózniuk, a vendégeknél Hajdu Gábor pontjaival sikerült ellenállást tanúsítani, mégis 4 pontos szegedi vezetéssel zárult a félidő. A harmadik negyedben Horváth Róbert és Kovács József nyújtott kiemelkedőt a támadóoldalon, 51-49-ről e két játékos kosaraival produkált egy 12-0 futást a Szeged. A debreceniek Prokaj Bálint révén maradtak versenyben, de 13 pontos hátránnyal érkeztek el a záró negyedhez. A mérkőzés végére elfáradtak a jól küzdő vendég játékosok, így alakult ki a látványos mérkőzés végére a közel 20 pontos különbség.

Földi Alexandra: - Nagyon látszódott a szezonkezdet a játékosokon, még gyakran volt pontatlan a játékunk. Örülök, hogy sikerült győzelemmel zárnunk a mérkőzést.

Kovács István: - Kifejezetten tetszetős mérkőzés volt. Két nagyjából hasonló képességű csapat játszott egymással, és a fizikálisan jobb állapotban lévő nyert. Remélem, hogy Debrecenben sikerül visszavágnunk ezért a vereségért, de mindenképpen gratuláció illeti meg a szegedieket, és sok sikert kívánunk nekik a szezon során!

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?hun_univk_578

 

Nyugati csoport

Szombathelyi ESE - PTE-EMES Petőfi SE 106-56  (28-14, 28-19, 24-13, 26-10)
Szombathely, ELTE-SEK Sportcsarnok, 50 néző V.: Tóth K., Esztergályos R.

SzoESE: TÓTH 2, Sinkovits 10/9, MÉSZÁROS 31/24, VICZE 14/6, Oroszi 7/3. Csere: CZUKOR 13/3, Papp 8, Kerekes 9, Horváth, Schveighoffer, Frisnyák 4. Edző: Kéri Péter.

PTE-EMES Petőfi SE: Földes 9, Fülöp 6, SZAVAI 15/12, Kovács 9/6, GÁSPÁR 9/3. Csere: Mándity 6/6, Pungor 2, Marton. Edző: Petőfi Áron.

Az első percekben ízlelgették egymást a csapatok, majd a hazai együttes magasabb sebességi fokozatba kapcsolt, és egy 16-0-s etappal jelentős előnyre tett szert. A SZOESE szekerét ebben a negyedben Mészáros Máté húzta, aki 10 perc alatt 20 pontot dobott közte 5 triplával. A második játékrészben tovább növelték előnyüket a hazaiak, de a játék képe kiegyenlítettebb volt a korábbiaknál. A nagyszünetig megnyugtató, 23 pontos előnyt gyűjtött össze a SZOESE. A folytatásban nem változott sokat a mérkőzés menete. A szombathelyiek minden játékosnak lehetőséget adva fokozatosan növelték az előnyt, a vendégeknek felvillanásai akadtak. A negyedik negyedben már csak az maradt nyitott kérdés, hogy meg lesz-e a száz pont, és hogy ki dobja azt. Mészáros Máté extra dobóformában nyújtott kiemelkedőt a SZOESE-ben, 31 pontja mellé (mindössze egy rontott dobással) 8 lepattanó és 4 gólpassz is társult, így 44 VAL-t szorgoskodott össze. Tóth Dávid járt még közel a dupla-duplához. Bár csak 2 pontot dobott, de leszedett 8 lepattanót és kiosztott 9 gólpasszt. A vendégeknél Gáspár Eriknek hiányzott egy pont és egy pattanó ehhez a dupla-duplához. 15 VAL értékkel zárta a meccset.

Kéri Péter: - A variációs lehetőségeinket igyekeztünk a mai meccsen minél változatosabban próbálgatni. Örülök, hogy minden játékosom lehetőséget kaphatott, és tudott is ezzel élni.

Petőfi Áron:
- Gratulálok az ellenfelünknek! Sokkal jobban játszottak, mint mi.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?hun_univn_560

Vármegyei szövetségek