Egyetemi bajnokság: Pontrekord - 180 fölött a női bajnok TF
07
Nov
2018
Egyetemi bajnokság: Pontrekord - 180 fölött a női bajnok TF
2018. november 7.  |  15:40
Több e hétre tervezett összecsapást is elhalasztottak a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságból a hölgyeknél, így csupán négy mérkőzésre került sor. A keleti csoportban rendezett három találkozó elég egyoldalú volt, a TF 180, a Szeged pedig 120 pont fölé jutott az Eger, illetve a Nyíregyháza ellen. A legtöbb izgalmat az egyetlen nyugati csoportban rendezett mérkőzés hozta. A szombathelyiek a korán szerzett előnyüknek köszönhetően - bár kiállítás és sérülés is hátráltatta őket - legyőzték a PTE-EMES Petőfi SE együttesét.

 

NEMZETI EGYETEMI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG, NŐK

Keleti csoport

TFSE - EKE EVSI 182-13 (42-4, 46-0, 44-1, 50-8) 

Budapest, Alkotás utca, 40 néző. V.: Gyurka T, Molnár T.

TFSE: HERMAN 20/6, VÖRÖSHÁZI 29/9, KARLÓCAI 26/6, KOVÁTS 26, SZELI 16. Csere: OROSZ 28/6, RÉVÉSZ 23/3, Szabó 2, Varga 12. Edző: Magyar Bianka.

EKE EVSI: Szászi, Baráth 4, Kiri 6, Szőllősi, Druzsba 3. Csere: Domoszlai. Edző: Kátai Zsolt.

A hazai csapat gyorsan eldöntötte a mérkőzést ugyanis 3 perc elteltével már 15-2 állt az eredményjelzőn. Védekezésén még jobban szorított a TF, és gyors, könnyű kosarakkal folyamatosan növelte a különbséget a végig zónát védekező Eger csapata ellen. A két együttes láthatóan nem volt egy súlycsoportban, ami a végeredményen is megmutatkozott.

Magyar Bianka: - Gyors támadójátékkal és agresszív védekezéssel igyekeztük a lefújás pillanatáig fenntartani az érdeklődést és a legtöbbet kihozni a mérkőzésből. A mára kitűzött célunkat majdnem elértük, tovább gyakorlunk, hogy legközelebb sikerüljön.

Kátai Zsolt: - Sajnos eléggé megfogyatkoztunk az idei évre, sokan elmentek a tavalyi csapatból. Betegség miatt is volt hiányzónk, így eléggé bajban voltunk az egyébként is sokkal erősebb TF ellen. Reménykedünk, hogy bele tudunk majd lendülni magunkhoz mérten az idei szezonba.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univk_544


Miskolci Egyetem - ELTE BEAC 32-86 (9-18, 8-21, 3-29, 12-18) 

Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, 20 néző, V.: Bene Sz., Sándor I. 

Miskolci Egyetem: Kostyó 3/3, Papp Sz. 9, Takács 2, Chvatal 6, SIKORA 12. Csere: Gyürék, Papp E. Edző: Arad Zsófia.

ELTE BEAC: KULCSÁR 21, NÉMEDI 16, BARNJAK 13, Varga 7/3, Kurtik 4. Csere: LENDÉR 15, Darnót 6, Szabó 4. Edző: Dr. Gyarmati István.

A vendéglátó miskolciak időnként fel tudtak nőni a feladathoz, illetve az ELTE BEAC szintjére, ám a vendégek végig kézben tartották a meccset. A fővárosiak letámadásukkal sok labdát, s könnyű kosarat szerezve a harmadik negyedben gyakorlatilag átrohanva a hazai együttesen fölényes győzelmet arattak.

Arad Zsófia: - Most játszottuk az első meccsünket ebben a szezonban, illetve ebben az összeállításban, így ezt a találkozót gyakorlásnak fogtuk fel. Nehéz volt megbirkózni az ellenfél egészpályás letámadásával, ezért sok eladott labdánk volt. A lányok viszont végig küzdöttek, és nem adták fel.

Dr. Gyarmati István: - Örülök a győzelemnek. A Miskolc csapatának további sok sikert, Arad Zsófiának pedig mielőbbi gyógyulást kívánok.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univk_545


Szegedi RSC – Nyíregyházi ESE 125-10 (35-4, 28-2, 34-2, 28-2) 

Szeged, Topolya sor, 30 néző. V.: Vadász, Nyilas.

Szegedi RSC: BOROS 18, Kovács 2, NAGY 20, Kecskés 9/3, Finsztál 6. Csere: MOLNÁR 11, VÁRADI 11, FODOR 18, VIZES 14, Kurityák 8, Kajtár 8. Edző: Földi Alexandra.

NYESE: Moldován, Bakó 2, Szabó 2, Székely 2, Tóth. Csere: Beck, Molnár 4, Deák. Edző: Hegedűs Ferenc.

Bár a nyíregyházi csapat nagyot küzdve tisztességesen helyt állt, a jóval képzettebb, nagyobb tudású, s tapasztaltabb játékosok alkotta Szeged könnyedén aratott nagyarányú győzelmet.

Földi Alexandra:
- Gratulálok a lányoknak a győzelemhez.

Hegedűs Ferenc: - Sajnos kijött a két csapat közötti különbség, főleg azért is, mert ezek játékosaink csupán második éve játszanak, a képzettebb csapattagok nem tudtak eljönni. Bízom benne, hogy játékosaink sokkal jobbak lesznek az év végére.

 

Nyugati csoport 

Szombathelyi ESE - PTE-EMES Petőfi SE 63-52 (19-9, 14-16, 15-13, 15-14)

Szombathely, ELTE-SEK Sportcsarnok, 50 néző. V.: Tóth K. Esztergályos R.

SZOESE: Kovács 7, Fekete 25, Jakubovics 11/3, Feigl 4, PLÓZER 13. Csere: Bándi 2, Balogh 1, Hirschler. Edző: Szabó László.

PTE-EMES Petőfi SE: Herendi 11/3, Tóth 7/3, Horváth 5/3, Petró 8, Bencze 2. Csere: SÉRA 14, Miltner 5, Orosz, Edző: Sipos Ádám.

A feldobás után a két csapat egymásnak esett. Nagy iram jellemezte a mérkőzést az elejétől fogva. A hazai alakulat 11-0-s rohammal nyitott, majd a vendég kosárcsendet Séra törte meg egy duplával. Jakubovics és Fekete az első negyedben tarthatatlan volt a vendégeknek, előbbi 7, utóbbi 5 pontot tett a közösbe, így 19-9-es hazai vezetést mutatott az eredményjelző a negyed végén. A második negyedben a vendégek több szép akciót vezettek, pontosabb befejezés jellemezte  támadásaikat. A két pontgyáros hazai játékos mellé a fiatal Plózer is aktiválta magát, sikeres centerjátékának köszönhetően a vendéglátó csapat mehetett előnnyel a pihenőre. (33-25)

A második félidőben az iram megmaradt, de sok hibával játszott mindkét gárda. A hazaiaktól Jakubovics a harmadik negyed közepén megkapta második sportszerűtlen hibáját, így mehetett zuhanyozni, kiállították a játékvezetők. A vendégek nem tudtak élni a lehetőséggel, hogy a hazaiak elveszítették egyik kulcsjátékosukat. A Szombathely csapatát ezen az estén még az ág is húzta, kezdő centerük, Plózer szalagszakadást szenvedett egy rossz mozdulatnál, így ő is kivált a játékból. Fekete Tünde lépett elő vezérszerepbe, és az ő eredményessége révén tartotta előnyét a SZOESE. A vendégek kétszer is feljöttek 6 pontra, de ennél jobban nem tudták megközelíteni a hazai együttest, amely végül Fekete hatékony játékának köszönhetően (25 pont, 11 kiharcolt fault, 25 IBM pont) megnyerte a mérkőzést.

Szabó László: - Gratulálok a csapatomnak, de a vendégeket is megilleti a dicséret, nem adták fel, végig küzdöttek. Első idei mérkőzésünk volt, ennél jobb játék kell a folytatáshoz.

Sipos Ádám: - Jó meccs volt. Az történt, amire számítottam, nagy iramú volt a mérkőzés. Nem sikerült nyernünk, gratulálok a hazai csapatnak! Sok helyzetet alakítottunk ki, nyolcvankét rádobásunk volt, sajnos nagy részét nem tudtuk értékesíteni, de hát ezért dolgoztunk, hogy a helyzeteink meglegyenek. Remélem, a következő meccsen sikeresebbek leszünk e téren.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univn_533

Vármegyei szövetségek