Férfi NB I: Egerszegen folytatja a Szolnok
03
Nov
2018
Férfi NB I: Egerszegen folytatja a Szolnok
2018. november 3.  |  08:00
Pénteken a Kecskemét egy pontos győzelmével indult a hatodik forduló a férfi élvonalban. Szombaton további öt, vasárnap pedig egy mérkőzést rendeznek.

A hétvége legnagyobb rangadóján az egy-egy vereséggel álló Zalakerámia ZTE KK és a Szolnok Olaj KK csap össze a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokban szombat este. Bencze Tamás csapata négy győzelmet követően az előző körben kapott ki először a mostani idényben, míg Vojvodáék a Paks és a Leicester elleni diadallal hangolódtak az idegenbeli bajnokira. Hiányzó várhatóan egyik oldalon sem lesz, így minden adott az izgalmas összecsapáshoz.

Az ezüstérmes Falcót fogadja a DEAC szombaton este. Berényi Sándor együttese két győzelemmel és három vereséggel kezdte a szezont, míg a szombathelyiek Sopronban és Szolnokon is kikaptak, azóta azonban a Kaposvárt és a Zetét otthon, a Paksot pedig idegenben verték. A FIBA Europe Cup sorozatban a Dinamo Sassari vendégeként maradtak alul szerda este, elég simán. A hajdúságiak légióst cseréltek: Adam Ramstedt helyét Tomiszlav Ivosev veszi át, aki a vasiak ellen még nem léphet pályára.

Szombaton este 18:30-kor az újonc Serco-TF-Budapest a Pécsi VSK-VEOLIA-t látja vendégül a Ludovika Arénában. Merim Mehmedovic együttese továbbra is nyeretlen, legutóbb nagy zakóba szaladt bele Székesfehérváron (51-113). A Pécs 4-1-es mérleggel második a tabellán, az előző fordulóban 79-55-re verte a Jászberényt hazai pályán. A fővárosiak új légióst igazoltak, a szezont Körmenden kezdő, dán válogatott center, Jonas Zohore Bergstedt érkezett Joseph Taylor helyére.

Az előző kiírás nyolcadikja, a Paks fogadja a kilencediket, a Kaposvárt. A két gárda között hat forduló után mindössze egy győzelem a különbség. A hazaiak 2-3-as, a vendégek 1-4-es mutatóval állnak. Somogyba új légiós érkezett a héten, Kasey Sheperd. Ruják András Szolnokon bokasérülést szenvedett, csütörtökön este edzett először, de azt mondta, vállalja a bajnokit.

Szombaton este 19:00-kor Alba Fehérvár - Naturtex-SZTE-Szedeák mérkőzést rendeznek. Nagyszerű formának örvend Braniszlav Dzunics csapata, amely legutóbbi hét mérkőzését kivétel nélkül megnyerte. A Szeged 2-5-ös mérleggel a tizedik helyen áll a tabellán, múlt héten a Debrecent győzte le otthon 88-82-re. Juhos Levente Achilles sérülés miatt biztosan nem játszhat, Marko Boltics játéka kérdéses, Mike Jánosnak a keze, Bonifert Bendegúznak pedig az orra tört el.

Vasárnapra marad a Jászberény-Körmend találkozó, ahol szintén új légiós debütálhat. A kék-fehéreknél Damier Pitts váltotta a sérült Remon Nelsont. A vasiak kispadjára újra leülhet a ciprusi tréner, Antonis Constantinides, aki letöltötte egy hónapos eltiltását. Érdekesség, hogy irányításával a piros-feketék eddig még nem nyertek mérkőzést idegenben.

Férfi NB I. A-csoport, 6. forduló:

DEAC - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (szombat 18:00)
Zalakerámia ZTE KK - Szolnoki Olaj KK (szombat 18:00)
Serco-TF-BP - Pécsi VSK-VEOLIA (szombat 18:30)
Alba Fehérvár - Naturtex-SZTE-Szedeák (szombat 19:00)
Atomerőmű SE - Kaposvári KK (szombat 19:00)
JP Auto - JKSE - Egis Körmend (vasárnap 18:00)

Vármegyei szövetségek