Egyetemi bajnokság: Rekordnevezés és generációváltás
28
Oct
2018
Egyetemi bajnokság: Rekordnevezés és generációváltás
2018. október 28.  |  16:00
Jövő héten elkezdődik a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság. A bő fél évtizede új rendszerben zajló bajnokságra rekordnevezés érkezett.

Hat éve 20 csapattal indult útjára új rendszerben, a hölgyeknél és a férfiaknál egyaránt két-két (keleti és nyugati) csoportban zajló Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság. Az új évad előtt a közelmúltban tartott technikai értekezleten kiderült: a hétfőn kezdődő 2018-19-es évadban rekordnevezés érkezett: 31 csapat, 17 férfi és 14 női együttes áll rajthoz.

Mint dr. Székely Mózes, a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség (MEFS) főtitkára a technikai értekezleten kiemelte: a MEFS és az MKOSZ hatékony együttműködésében szervezett bajnokság etalon a magyar egyetemi sportéletben. A Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság népszerűsége, elismertsége, s talán a színvonala is évről évre nő.

A most induló évadban több együttesnél is jelentős generációváltás lesz, jó néhány egyetemi együttesből is - elnézést a hölgyektől - kiöregedett több, tanintézete csapatának éveken át meghatározó játékosának számító, egyetem, főiskolája alakulatát éveken át "húzó" kosaras.

A két címvédő a TF női és a Miskolc férfi együttese, és bár nyilván egyik csapatnak sem lenne ellenére a címvédés, ugyanakkor a riválisok természetesen szeretnék letaszítani a bajnokokat a trónról.

Egyetemisták, főiskolások, pályára! Reméljük a növekvő népszerűség a most induló évadban a szurkolói létszámon is látszani fog a bajnoki találkozókon!

Vármegyei szövetségek