Euroliga: A FIBA a 4. helyre taksálja a Sopront
22
Oct
2018
Euroliga: A FIBA a 4. helyre taksálja a Sopront
2018. október 22.  |  20:10
Szerdán Charleville-Mézières-ben megkezdi szereplését az Euroliga 2018/19-es szezonjában az ezüstérmes Sopron Basket, amely a francia Carolo Basket vendége lesz.

A rajthoz közeledvén a FIBA a sorozat hivatalos honlapján elkészítette a várható erősorrendjét. A szerkesztők ezúttal is megemlítették a cikk végén, hogy ez a rangsor teljesen szubjektív, és semmiképpen sem egy igazi, pontos erősorrend.

Azt írják, várhatóan egy újabb izgalmas szezon elé nézünk. Az első helyre – cseppet sem meglepő módon – a címvédő, orosz Jekatyerinburgot tették, a rivális Dinamo Kurszk elé. A dobogóra a török Hatay fért még fel.

A negyedik helyet a magyar bajnok Sopron Basket foglalja el a listán. A cikk kiemeli a szenzációs hangulatú négyes döntőt és a történelmi sikerrel felérő ezüstérmet. Azt írják, Roberto Iniguez mester ugyan a nyáron elveszítette néhány kulcsjátékosát, de így sem gyengült a csapat, hiszen két kiváló minőségű játékos, Amanda Zahui és Candice Dupree érkezett, akikkel talán még erősebbek is lehetnek a festékben, mint tavaly – adta hírül a BB1.hu.

A női Euroliga erősorrendje:

1. UMMC Jekatyerinburg
2. Dinamo Kurszk
3. Hatay
4. Sopron Basket
5. Perfumerias Avenida
6. Fenerbahce
7. Bourges Basket
8. ZVZ USK Prága
9. CCC Polkowice
10. TTT Riga
11. ESBVA-LM
12. Famila Schio
13. Carolo Basket
14. Castors Braine
15. Nagyezsda Orenburg
16. Olimpiakosz


Fotó - fiba.basketball 

Vármegyei szövetségek