Férfi NB I: Kecskeméten kapott ki először a Pécs
19
Oct
2018
Férfi NB I: Kecskeméten kapott ki először a Pécs
2018. október 19.  |  21:05
Kiszenvedte a másodikat a DEAC

Manigat nélkül állt ki a DEAC a TF-BP ellen. Még tíz másodperc sem telt el, Sarenac máris feltette alley oopra Taylornak. Ezt követően egymás után öt támadást is elrontottak a vendégek, Borisov vezérletével fordított a DEAC. Sokáig csak Sarenac (9 pont) és Taylor (6 pont) tudott eredményes lenni a fővárosiaktól, 13-15-nél újra az újonc vezetett, időt is kért Berényi edző. A színvonal nem volt túl magas, kicsit kamikaze-kosárlabdát játszott mindkét csapat. Az első negyed végére alakult ki a legnagyobb különbség (15-22).

Borisov megszerezte tizenegyedik pontját, Beák pedig összeszedte negyedik faultját. 6-0-val fordítottak a hazaiak, amikor Borisov követett el sportszerűtlen faultot Meleggel szemben, de pontot sem a büntetőkből, sem pedig az oldalbedobás után nem sikerült szerezniük a kékeknek. Közel öt percet kellett várni, mire Buzás gól jó plusz egyes akciójával megtörte a kosárcsendet a TF (25-25). Ha kicsit nehezen is, de újra magára talált a vendég gárda, 31-32-nél időt kért a DEAC. Jól tette, a hajrát megnyomta, így a félidőre 40-32-es vezetéssel mehetett. Polyák ziccere még éppen időben landolt.

A harmadik negyedet is Borisov nyitotta, büntetőivel először lett tíz közte. A színvonal nem javult a szünet után sem, a TF ugyan egy pillanatra sem adta fel, de egy darabig állandósult a különbség. Aztán elkezdett kapkodni a Debrecen. 48-43-nál Beák hármasával ötre olvadt a differencia, de Borisov azonnal válaszolt, megszerezve huszonkettedik pontját. McLane is kintről köszönt be, Taylor pedig már háromra hozta vissza csapatát (51-48). Időt kértek a hazaiak. Taylor triplával ki is egyenlített, majd utána büntetőkkel fordított. 51-53-ról indult az utolsó játékrész.

Az egyébként faultproblémákkal küzdő Dugat egyenlített büntetőkkel. Sok volt a hiba minkét oldalon, hat perccel a vége előtt, 61-60-nál időt kért a TF, amely láthatóan próbált lassú támadásokat vezetni. Nem ültek a fővárosiak dobásai, a hajdúságiak viszont könnyű kosarakkal meg tudtak lépni, négy perc volt hátra, amikor 67-60 állt a táblán. Sarenac és Beák is dobott egy hármast, 1:07-tel a vége előtt, 69-68-nál videóztak a játékvezetők, de végül helyben hagyták korábbi ítéletüket. Izgalmasan alakult az utolsó perc: Dugat és Taylor is mindkét büntetőjét bedobta, 30.9 másodperc volt vissza, időt kért a DEAC. 10.7 másodperccel a vége előtt Taylor kipontozódott, Ramstedt dobhatott. Hibátlanul. Polyák faultolta okosan Krnjajszkit, aki viszont egyik szabaddobását sem tudta értékesíteni, a végeredményt pedig Borisov állította be. A DEAC megszenvedett második győzelméért, a TF pedig nagyon közel állt története első A-csoportos sikeréhez – írta a BB1.hu.

DEAC – Serco-TF-BP 74–70 (15–22, 25–10, 11–21, 23–17)

Debrecen, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok,
V.: Cziffra Cs., Minár L., Lengyel Á. (Balogh L.)

DEAC: Dugat 11/3, Polyák 17, Borisov 26/9, Bognár -, Amigo 6. Csere: Omenaka 4, Velkey -, Kósa 2, Ramstedt 8.

TF: Sarenac 17/12, Buzás 3, Beák 12/12, Taylor 27/6, McLane 7/3. Csere: Krnjajszki, Szobi -, Filipovics -, Meleg -.

Kipontozódott: Taylor (40. perc), Beák (40. perc).

 

Kecskeméten kapott ki először a Pécs

4-0-val nyitott a listavezető Pécs Kecskeméten, Horti és Csirics köszönt be. Légiós pontokkal zárkóztak a hazaiak, 8-8-nál lett újra egál, Molnár középtávolijával pedig már vezetett is a KTE. 8-0-s szériánál tartottak a lila-fehérek, amikor a 7. percben, 14-8-nál időt kért Csirke. Nem csoda, hiszen megzavarodott a PVSK. Csirics triplája törte meg a hosszú kosárcsendet. A rutinos szerb bedobó elkapta a fonalat, a másik oldalról is bevágott egy trojkát, ekkor már Forraynak kellett lépnie a zsűriasztal felé (16-14). Mészáros csak egy büntetőt dobott be, Csirics dobása pedig lejött a végén, így az első negyed után 19-16 volt az állás.

Taylor ziccere nyitotta a második tíz percet. Fej-fej mellett haladtak a csapatok. Az egyik oldalon Dramicsanin, a másikon Taylor jeleskedett pontgyártásban. A Pécs dobott pontosabban, két és fél perccel a vége előtt, 32-34-nél újra a vendégek jártak előrébb, időt is kért a Kecskemét. Az újdonsült apuka, Wittmann floaterével 40-40-es állással zárult az első félidő.

A szünet után belelendültek a csapatok a pontgyártásba. A harmadik etap inkább a fekete mezesekről szólt, már héttel is vezettek. Nem volt hátra egy másodperc sem, amikor Simon alapvonali bedobását követően Taylor „pöcije” kimaradt, így 59-63-ról indult a záró felvonás.

Taylor labdaszerzés utáni zsákolásával húszadik pontját szerezte, a másik oldalon Green még csak a hetediket. Hiába „mászott” Horti Karahodzsics arcába, a honosított center középtávolijával már csak kettő volt közte. Csirics 2+1-es akciójával lett 63-68. Az utolsó negyed derekán, 67-71-nél Wittmann reklamált egy támadó fault után, amiért technikait kapott. A KTE nekiállt rohanni, ami nem ízlett neki, sokat hibáztak, kapkodtak és a feszültség miatt feleslegesen reklamáltak a hazaiak. A Pécs nem csinált semmi extrát, gyakorlatilag élt a felkínált lehetőséggel. Csirke teremtette le Budimirt, aki tripladobás közben faultolta Dramicsanint. Mindhárom büntető a helyére került, ezzel jött vissza 75-80-ra a KTE. A következő támadásnál ki is pontozódott a horvát erőcsatár, így már egészen közelről, a kispadról is hallgathatta az intelmeket. Green „megvadult” a hajrára, kezébe vette az irányítást. Az amerikai hátvéd előbb faulttal együtt szerzett kosarat, kevesebb mint két perc volt hátra, kettő közte, majd középtávolijával ki is egyenlített (80-80), büntetőivel pedig fordított. Egy nagy kavarodás után Antóni 16 másodperccel a vége előtt még kiegyenlített, de az utolsó akció végén Green - ki más? - megnyerte a meccset övéinek, egy dudaszós középtávolival. A labda másodpercekig táncolt a gyűrűn, mire beesett – írta a BB1.hu.

KTE-Duna Aszfalt – Pécsi VSK-Veolia 84–82 (19–16, 21–24, 19–23, 25–19)

Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok,
V.: Papp P., Söjtöry T., Nyilas I. (Farkas Z.)

KTE: Wittmann 14/6, Green 21/6, Djeraszimovics 11, Dramicsanin 20/9, Karahodzsics 6. Csere: Molnár M. 4, Dimics 5, Mészáros 3.

PVSK: Pongó 11/6, Taylor 22, Csirics 19/6, Budimir 9/3, Horti 4. Csere: Kesar 8, Simon 4, Demeter -, Antóni 5/3.

Kipontozódott: Budimir (38. perc).


Fotó - KTE Kosárlabda Klub facebook 

Vármegyei szövetségek