Férfi NB I: A Körmend a Sopront fogadja
19
Oct
2018
Férfi NB I: A Körmend a Sopront fogadja
2018. október 19.  |  15:30
Tegnap a ZTE-Szeged mérkőzéssel indult a 4. forduló a férfi élvonalban, ahol szoros első félidő után, magabiztos hazai siker született (74-57). Ma újabb két mérkőzést rendeznek.

17 órától a DEAC a SERCO-TF-Budapestet látja vendégül. Berényi Sándor együttese vereséget szenvedett hazai pályán legutóbb a Jászberény ellen (73-80). A TF első hazai A-csoportos meccsét játszotta szombaton hazai pályán, ám a ZTE-t sem tudta megszorongatni Merim Mehmedovic-legénysége, Szabó Zsolt vezetésével 87-62-re nyertek a zalaiak.

A KTE-Duna Aszfalt 18:00-kor a Pécsi VSK-VEOLIA együttesét látja vendégül a Messzi István Sportcsarnokban. Forray Gábor fiai kétszer is nagy csatában kaptak ki idegenben (ZTE, 64-56; Alba, 75-81), a Debrecent viszont magabiztosan verték meg otthon (95-81). A Pécs makulátlan mérleggel rendelkezik, hazai pályán a Sopront (83-75) és a Körmendet (97-80) is legyőzte, az első fordulóban pedig az Alba vendégeként nyert 88-71-re.

Szombatra négy derbi marad. Kora délután, 14:45-kor feszül majd egymásnak az Egis Körmend és a Sopron KC, mégpedig azért, mert az M4 Sport élőben közvetíti a találkozót. Az Antonis Constantinidest eltiltás miatt nélkülözni kényszerülő Egis Körmend egy héttel ezelőtt 97-80-ra kapott ki Pécsett, a Sopron viszont nagy csatában, 82-81-re legyőzte a bajnok Szolnokot. A piros-feketék új centere, a horvát Mario Delas debütálhat a magyar bajnokságban.

A 4. forduló rangadóját Pakson rendezik, ahol az Atomerőmű SE a Falcót fogadja. A hazaiak kispadján nyár óta az a Szrecsko Szekulovics ül, aki korábban egy bajnoki címet és öt ezüstérmet szerzett a vasiakkal. A hazaiak két győzelemmel és egy vereséggel, a vendégek ennek a fordítottjával állnak.

Este hat órától a címvédő Szolnok Olaj csapatát látja vendégül a Kaposvár a bajnokság negyedik fordulójában. Az előző játéknapon a somogyiak Szombathelyen, a bajnok Sopronban kapott ki. A héten meggyengült a Kaposvár, ugyanis közös megegyezéssel távozott Toney McCray, így Spica sérülése miatt két légiósra számíthat Fekete Ádám vezetőedző.

A Jászberény az Albát látja vendégül. Nikola Lazics csapata az előző fordulóban bravúrgyőzelmet aratott a DEAC otthonában (80-73), feltehetően tehát kiváló mentális állapotban vannak Nelsonék. A visszafogott szezonkezdet után kezd magára találni a Fehérvár, amely utóbbi három mérkőzését megnyerte, kedden a Porto otthonában örülhetett (92-96) a FIBA Europe Cup versenysorozatban.

Férfi NB I. A-csoport, 4. forduló:

KTE-Duna Aszfalt - Pécsi VSK-VEOLIA (péntek 18:00)
DEAC - Serco-TF-BP (péntek 17:00)
Egis Körmend - Sopron KC (szombat 14:45)
JP Auto-JKSE - Alba Fehérvár (szombat 18:00)
Atomerőmű SE - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (szombat 18:00)
Kaposvári KK - Szolnoki Olaj KK (szombat 18:00)

Vármegyei szövetségek