Férfi NB I: A Szegedet is legyőzte, továbbra is hibátlan a ZTE
18
Oct
2018
Férfi NB I: A Szegedet is legyőzte, továbbra is hibátlan a ZTE
2018. október 18.  |  21:20
Jobban kezdett a Szedeék, Wirth és Davis triplái után vezetett is. Agafonov előbb látványosan blokkolt, majd kihagyott két büntetőt. Nagyon kevés volt a pont, 5 perc után 7-8 állt az eredményjelzőn. Sulovics keményen játszott, Szabó kapott technikait, pedig a bűne csak az volt, hogy megpróbálta szétválasztani Agafonovot és a szegedi 17-est. Bencze ezt nehezményezte Papp játékvezetőnél, aki a zalai edzőt is technikaival „jutalmazta”. A negyed végén Thompson zsákolt egy kézzel egy hatalmasat, s így 2 pontra zárkózott a ZTE.

Pörgősebben kezdett a ZTE, Thompson betörését Papp hármasa követte, azonban a Szeged továbbra is vezetett – főként Révész és Green révén. Ware betörésével egalizált a ZTE, majd Hljebov hármasával már náluk volt az előny, amit aztán innen nem is adtak ki a kezükből. Juhos gyorsan megkapta faultjait, már az első félidőben kipontozódott. Szigorúbban védekeztek a hazaiak, a Szeged pedig továbbra is tördelte a játékot, s ezzel megakadályozta a kék-fehérek rohanását. Wirth triplája után Bencze Tamás tartott egy fejmosást. Nagyon jól dobta a hármasokat a Tisza-parti gárda, közel 50%-kal álltak ekkor a távoli dobásokkal. A ZTE legjobbja, Agafonov lendítette át egy hármassal a holtponton csapatát. 11 pontnál járt már az ukrán center – mezőnyből 100%-kal célozva, - s kiosztott 3 blokkot is. A túloldalon Wirth Ádám is 11 egységig jutott, közte két triplával. 38-34-el zárult az első félidő.

A 4 faultos Agafonov helyett Szabó kényszerült Sulovics őrzésére, ám hamar begyűjtött ő is egy személyit rajta, így érkezett is vissza a ZTE ukrán magasembere. A ZTE egyre jobban védekezett, Doktor hármasa után szólt is a „tíz, tíz!”. A nem túl jól célzó Ware egy fontos, dudaszavas trojkával javított kicsit statisztikáján. Bencze Tamás ismét bizalmat szavazott fiataljainak, egyszerre volt a pályán hosszú percekig Durázi, Papp és Gulyás is. Agafonov ismét támadófaultot kapott, ezzel pedig végleg a kispadra kényszerült. Szabóé volt a slusszpoén, 56-49-el zárult a harmadik negyed.

Sulovics került ismét reflektorfénybe: lekönyökölte Doktort. A játékvezetői trió rövid videózás után kiállította a játékost második sportszerűtlen hibája után. Tizenhárommal lépett meg a ZTE, s innen már nem volt visszaút a Szeged számára. A végén lett a legnagyobb a különbség, tizenhétre nyílt az olló, s 74-57-el zárult a feszült mérkőzés – írta a BB1.hu.

Zalakerámia ZTE KK - Naturtex-SZTE-Szedeák 74-57 (15-17, 23-17, 18-15, 18-8)

Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok
V.: Papp P., Frányó P., Boros T. (Bodrogváry I.)

ZTE: Ware 16/6, Thompson 8, Hljebov 12/12, Szabó 12, Agafonov 13/3. Csere: Papp 6, Doktor 5/3, Gulyás -, Durázi 2, Bagó -.

Szeged: Boltics 4/3, Wirth 14/9, Davis 8/3, Juhos -, Sulovics 6. Csere: Green 17/9, Vágvölgyi -, Révész 6, Kerpel-Fronius G. 2, Varga -, Bonifert -, Mayer -.

Kiállítva: Sulovics.


Fotó - Pezzetta Umberto, Zalai Hírlap 

Vármegyei szövetségek