Férfi NB I: Jön a harmadik forduló
12
Oct
2018
Férfi NB I: Jön a harmadik forduló
2018. október 12.  |  15:20
Az A-csoport harmadik fordulójában péntek este az egy győzelemmel és egy vereséggel rajtoló Szedeák fogadja a hasonló mérleggel nyitó Atomerőmű SE-t, amelyben ezúttal ismét pályára léphet a TF ellen sérüléssel bajlódó, de a Jászberény ellen 23 pontig jutó Evans. Mester a tanítvány ellen meccsel, hiszen Andjelko Mandics korábban volt játékosa Szrecsko Szekulovicsnak.

Péntek este az Egis Körmend együttesét fogadja a PVSK-VEOLIA. A hazaiak eddig mindkét meccsüket megnyerték, idegenben az Albát, odahaza a Sopront verték. A vendégek egy debreceni vereség és a fehérváriak ellen hazai pályán aratott siker után várják a találkozót.

Pénteken este 18:30-kor dobják majd fel a labdát az Alba Fehérvár - KTE-Duna Aszfalt összecsapáson. Nem kezdte jól a szezont Braniszlav Dzunics együttese, amely első három tétmérkőzésén vereséget szenvedett, ám kedden magabiztos játékkal 90-67-re legyőzte a BC Dnyiprót a FIBA Europe Cupban, ezzel bejutott a csoportkörbe. A KTE az első fordulóban Zalaegerszegen kapott ki, de a múlt héten 95-81-re nyert a DEAC ellen, ezzel megszerezte első sikerét a lila-fehér csapat. Filipovity Márkó térdsérüléssel küszködik, ezért kérdéses a játéka.

Szombaton első győzelmének megszerzésére hajt az ezüstérmes Falco, amely szombaton délután tévés meccsen fogadja a Kaposvárt. A vasiak először játszanak hazai pályán, a somogyiak először szerepelnek idegenben. A sárga-feketék előbb Sopronban, majd Szolnokon is kikaptak, a somogyiak kezdésként kiütötték az újonc TF-et, majd meglepően sima vereséget szenvedtek a Szegedtől.

A DEAC a Jászberényt fogadja. Hasonlóan kezdték a szezont a csapatok, egy kiélezett hazai győzelmet követően mindkét fél vereséget szenvedett idegenben. A cívisvárosiak legyőzték a nyitófordulóban a Körmendet, míg legutóbb kikaptak Kecskeméten. Mindkét összecsapáson Milos Borisov volt a legjobbjuk. A Körmend ellen 28 pontot szerzett és volt 11 lepattanója, a KTE ellen pedig 29 pontig és 10 lepattanóig jutott. A JKSE egypontos sikert aratott a Paks ellen, majd szerdán, szoros meccsen ugyan, de alulmaradt a ZTE ellen. A felkészülés során találkozott már egymással a két együttes, akkor Nikola Lazics együttese hazai pályán két ponttal nyert.

Sopronban folytatná menetelését a bajnoki címvédő Szolnoki Olaj, amely szegedi sikerét követően tavalyi legfőbb riválisát, a Falcót is magabiztosan verte. Az SKC a tavalyinál jobban rajtolt, hiszen Sabáli Balázs együttese is két vállra fektette a vasi sárga-feketéket, ezt követően viszont, egy ki-ki meccsen kikapott Pécsen.

Szombaton este 18:30-kor a TF a Zetét látja vendégül a Ludovika Arénában. Nagy nap lesz ez az újonc számára, ugyanis Merim Mehmedovics együttese első A-csoportos bajnokiját játssza majd hazai pályán. A TF két nagyarányú vereséggel kezdte a szezont (Kaposvár, 61-100; ASE, 64-105), míg a ZTE a Kecskemétet (64-56) és a Jászberényt is legyőzte (70-66).

Férfi NB I. A-csoport, 3. forduló:

Pécsi VSK-VEOLIA - Egis Körmend (péntek 18:00)
Naturtex-SZTE-Szedeák - Atomerőmű SE (péntek 18:00)
Alba Fehérvár - KTE-Duna Aszfalt (péntek 18:30)
DEAC - JP Auto-JKSE (szombat 17:00)
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Kaposvári KK (szombat 17:00)
Sopron KC - Szolnoki Olaj KK (szombat 18:00)
Serco-TF-BP - Zalakerámia ZTE KK (szombat 18:30) 

Vármegyei szövetségek