Női NB I: Újra összecsapnak a bronzcsata résztvevői
12
Oct
2018
Női NB I: Újra összecsapnak a bronzcsata résztvevői
2018. október 12.  |  15:15
A nőknél is megkezdődik a harmadik forduló a hétvégén. Kezdésként, pénteken 18 órától a Cegléd a PEAC-ot fogadja. Mindkét csapat kerete átalakult a nyáron, az Európa Kupa-induló CEKK még közvetlenül a rajt előtt is cserélt két játékost magas posztokon, legutóbbi igazolásuk a mozambiki Leia Dongue, aki a négyes posztot igyekszik majd betölteni. A hazaiak előbb Sopronban, majd Zalaegerszegen is vereséget szenvedtek, a pécsiek jobban rajtoltak, Szekszárdon szoros csatában maradtak alul, majd hazai pályán verték az MTK-t. Meszlényi Róbert vezetőedző Radonjic Jelenára nem számíthat, az irányító betegség miatt hagyja ki a derbit.

A dobogóra hajtó DVTK az újonc Csatával meccsel szombat délután. A DVTK a ZTE magabiztos legyőzésével indította a pontvadászatot, majd a címvédő Sopron vendégeként maradt alul. A fővárosiak a Szekszárd ellen kezdték meg történetük első élvonalbeli szezonját, Tursics Krisztián együttese ugyan a papírforma szerint vereséget szenvedett, de tisztességgel helytállt, mindössze hét ponttal kapott ki. A miskolciak a találkozó esélyesei, de nem számíthat könnyű találkozóra Cziczás László, a borsodiak mestere.

A forduló rangadóját Győrben rendezik, ahol 18 órától a ZTE NKK lesz a CMB Cargo UNI Győr vendége, a legutóbbi kiírásban ez a két csapat vívta egymással a bronzcsatát. Sandro Orlando együttese két papírforma győzelemmel kezdett, mindkétszer budapesti csapat ellen. A Vasast és a BEAC-ot is könnyedén győzték le Laklóthék, még tartalékos felállásban is. Azóta megérkezett már a csapathoz a görög légiós, Artemis Spanou is. A ZTE-nek a miskolci debütálás nem jött össze, viszont a Cegléd ellen hazai pályán javítani tudott Gáspár Dávid együttese.

Nem pihent sokat az Atomerőmű KSC Szekszárd, amely három nappal a francia Villeneuve d’Ascq elleni, győztes, telt házas Euroliga-selejtező után ismét pályára lép, szombaton 18 órától az ELTE-BEAC Újbudát fogadja. Balogh Judit együttese a 2017/18-as szezont a tizedik helyen zárta, a tavalyi színmagyar kerettel ellentétben, idén két légióssal vágott neki a bajnoki küzdelmeknek. Zseljko Djokics lányai eddig háromból háromnál tartanak a magyar bajnokságban (PINKK, PEAC és Csata), a BEAC eddig csak egy tétmérkőzést játszott (mivel a nyitó fordulóbeli, PINKK elleni találkozóját november végére halasztották), amelyen 101-60-as vereséget szenvedett a Győrtől hazai pályán.

A harmadik forduló szombat este Kozármislenyben zárul, ahol fél héttől a bajnoki címvédő Sopron Basket a PINKK Pécsi 424 vendége lesz. Két hazai győzelem után (Cegléd és DVTK) az Euroliga-ezüstérmes először szerepel idegenben az új kiírásban. A PINKK mindössze egy bajnokit játszott eddig, papírforma vereséget szenvedett Szekszárdon, ezt követően az EWBL-tornájukon szerepeltek, ahol három szoros meccsen maradtak alul (a Cmoki Minszk, a Kassa és az Ostrava ellen). A két klub története során tizenhatszor találkozott egymással, tizennégyszer soproni győzelem született.

Az MTK Budapest – Vasas Akadémia találkozót november 24-én rendezik.

Női NB I. A-csoport, 3. forduló:

VBW CEKK Cegléd - PEAC-Pécs (péntek 18:00)
Aluinvent DVTK - NKE-Csata (szombat 17:00)
CMB CARGO UNI Győr - ZTE Női Kosárlabda Klub (szombat 18:00)
Atomerőmű KSC Szekszárd - ELTE BEAC Újbuda (szombat 18:00)
PINKK-Pécsi 424 - Sopron Basket (szombat 18:30)

Vármegyei szövetségek