Újabb sportcsarnok a kosárlabda szolgálatában
11
Oct
2018
Újabb sportcsarnok a kosárlabda szolgálatában
2018. október 11.  |  20:30
Orbán Viktor miniszterelnök avatta fel a pécsi Rátgéber Kosárlabda Akadémia sportcsarnokát. A 2,5 milliárd forintos állami beruházással egy újabb remek létesítménnyel gazdagodott a pécsi és a magyar kosárlabdasport.

Az elmúlt években a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének és a TAO-támogatásoknak köszönhetően számos sportcsarnok épült, vagy újult meg, ezzel is segítve a 17 kosárlabda akadémia és a megannyi nevelőklub munkáját. Többek között Székesfehérváron, Nyíregyházán, Oroszlányban, Pannonhalmán is épültek csarnokok, s a folyamat nem állt meg, több kosaras fellegvárban készülnek hasonló fejlesztésekre.

- Ezúton is köszönjük a magyar kormány és személyesen Orbán Viktor támogatását, amivel segíti a kosárlabda sportot magyarországon - mondta a Hunbasketnek Szalay Ferenc, a szövetség elnöke. - Az elmúlt években látott folyamatnak tökéletes része ez a csarnokátadás, örömteli, hogy egyre több akadémiánk tud korszerű létesítményi háttérrel dolgozni, ami elengedhetetlen feltétele a minőségi utánpótlásképzésnek. 

 

Vármegyei szövetségek