Női Euroliga selejtező: Hárompontos előnyt harcolt ki a Szekszárd
10
Oct
2018
Női Euroliga selejtező: Hárompontos előnyt harcolt ki a Szekszárd
2018. október 10.  |  22:30
A magyar bajnokságban százszázalékosan rajtoló Atomerőmű KSC Szekszárd szerda este a francia élvonal előző kiírásában az alapszakaszt a harmadik, a rájátszást pedig az ötödik helyen záró ESBVA Lille Métropole csapatát fogadta az Euroliga-selejtező odavágóján.

Két ellentétes etapot láthatott a szépszámú szekszárdi közönség az első félidőben, amik közül a második tíz perc nyerhette el igazán Zseljko Dokics vezetőedző tetszését. A második perc végén Nevena Jovanovics öt pontjának köszönhetően 5-2-re vezetett a Szekszárd, ám ezt követően rögtön jött egy hullámvölgy támadójátékban. A hazaiak négy és fel percnél dobták a negyedben az utolsó kosarat Eldebrink révén (10-12), a rövidzárlatot pedig kihasználta a francia csapat, amely onnantól 11-0-t hozott össze az etap végéig (10-23).

A második negyedben azonban varázsütésre megváltozott minden, Szekszárd-parádét láthatott a hazai közönség, mind támadásban, mind védekezésben extrát nyújtottak Studerék. Ebben a tíz percben sikerült a Lille-t öt (!) ponton tartani, elöl pedig rögtön egy Eldebrink- és egy Theodoreán-tripla indította el a felzárkózást. Három és fél perccel a félidő előtt Bishop hármasával már egál volt az állás (27-27), egy perccel később pedig Studer-triplájával a fordítás is összejött, a szünetre végül hatpontos előnnyel mehetett a Szekszárd (34-28).

A lendület megmaradt a harmadik negyedre is, McCall közelijével és Jovanovic triplájával folytatódott a meccs, hátul pedig továbbra is jól zárt a szekszárdi retesz, így először kialakult a kétszámjegyű különbség a hazaiak javára (39-28). A vendégek támadójátéka ezt követően faljavult, Bremont távolról talált be, Romy Bar pedig négy ponttal segítette a csapatát, így az etap hatodik percére már csak négy maradt közte (41-37). Még ebben a negyedben viszont visszaállt a kétszámjegyű különbség, Gereben zsinórban hat pontot dobott a végén, így 52-39-nél fordulhattak a csapatok a záró felvonásra.

Itt azonban sajnos több pontot kapott a Szekszárd, mint az első félidőben összesen. Kinyílt a vendégek gólzsákja, igaz az első három percben még semmi probléma nem volt, Jovanovic triplája után 59-42 állt az eredményjelzőn. A folytatás a Lille-é volt, 10-0-s roham következett a részükről (59-52), az előny pedig egyre csak fogyott, míg nem 78 másodperccel a vége előtt 66-65-re feljöttek a franciák. Jovanovic és Studer még a végén betalált, így végül három pont maradt az előny – írta a BB1.hu.

Atomerőmű KSC Szekszárd - ESBVA-LM 71-68 (10-23, 24-5, 18-11, 19-29)

Euroliga-selejtező, első mérkőzés
Szekszárd, Városi Sportcsarnok
V.: Mihajlov (orosz), Jurcevic (horvát), Stan (román)

Szekszárd: Studer 13/3, Jovanovics 14/12, Gereben 10, Bálint 2, McCall 10/6. Csere: Bishop 3/3, Eldebrink 10/6, Theodoreán 7/3, Kiss 2.

Lille: Sy-Diop 6, Bar 7, Gomis -, Bremont 14/12, Evans 12. Csere: Diallo 7, Mendy 15/3, Björklund 5/3, Kamba 2.


Fotó - fiba.basketball, Jantner Zsolt

Vármegyei szövetségek