Férfi NB I: Szoros meccs után örülhetett a ZTE
10
Oct
2018
Férfi NB I: Szoros meccs után örülhetett a ZTE
2018. október 10.  |  22:20
Thompson tempójával indult a találkozó, azonban a Berény amerikaijai gyorsan akklimatizálódtak: Nelson adta fel alley oop-ra a labdát Colemannek, meg is lógott 8-2-re a JKSE. Ware tripláival egalizált a ZTE, majd Agafonov talált be. Lazics mester időkérése használt, Pantelics 2+1-ével már ismét a vendégek vezettek. Nagy tapsot kapott a bemutatáskor a szerb center a zalai közönségtől, amit meg is köszönt a sajtótájékoztatón. 16-16-tal zárult az első negyed.

Kerpel-Fronius Balázs használta ki az ismerős palánkot, hármasával ismét a jászságiak jártak előrébb, ám a ZTE elkapta a fonalat. Durázi, majd Thompson is zsákolt, meg is jött a közönség hangja, a hazaiak pedig meg sem álltak 40-26-ig. Gulyás bátor betörése volt a negyed egyik legszebb jelenete. A félidő végén Pantelics támadólepattanót szerzett, majd a visszatett labdánál még faultolták is, így 40-31-el zárult az első húsz perc. Mindkét csapat gyengén dobott távolról, a berényiek viszont előrébb jártak az eladott labdák terén.

Pantelics találataival zárkózott a JKSE, majd Alekszandrov triplájával már csak három pont volt a ZTE előnye. Pantelics megkapta negyedik személyi hibáját, Agafonovon való keményebb védekezése miatt. Bencze Tamás bátran nyúlt a fiatalokhoz, Doktor, Durázi és Gulyás egyszerre volt a pályán hosszabb ideig. Nelson és Coleman ismét bemutattak egy alley-oop-ot, s már a vendégeknél volt az előny, a legjobbkor jött Ware triplája. Nem koncentrált eléggé a ZTE, de a hazai gyűrű vele volt, Nelson labdája kiperdült, míg Hljebové utat talált a gyűrűbe.

56-54-ről indult a zárófelvonás, amikor Agafonov blokkolta Pantelicset. A mindössze 23 percet játszó szerb center ezt követően „levitte” Ware-t, így kipontozódott. Nem dőlt el azonban a találkozó, a Berény továbbra is tapadt a ZTE-re. Mindössze egypontos hazai előnnyel indult az utolsó öt perc, Nelson vitte a prímet a vendégeknél. A végén azonban Rakics kihagyta mindkét büntetőjét, az ellentámadásból pedig betalált Ware középtávolról. 50 másodperccel a vége előtt már kialakult a 70-66-os végeredmény – írta a BB1.hu.

Zalakerámia ZTE KK – JP Auto-Jászberényi KSE 70-66 (16-16, 24-15, 16-23, 14-12)

Zalaegerszeg, Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok, 1100 néző
V.: Pálla Z., Farkas G., Kulcsár T. (Várhalmi Zs.)

ZTE: Ware 16/9, Thompson 10/3, Hljebov 8/6, Szabó 8, Agafonov 20. Csere: Papp -, Gulyás 2, Durázi 6, Kis -, Doktor -.

JKSE: Nelson 13/3, Rakics 6, Coleman 15, Alekszandrov 15/3, Pantelics 12. Csere: Kerpel-Fronius 3/3, Czirbus 2, Cseh -, Ruják -, Brbaklics -.  

Kipontozódott: Pantelics (35. perc).


Fotó - Bálizs Zsuzsa, ztekosar.hu 

Vármegyei szövetségek