Férfi NB I: Újra összecsapnak a döntősök
05
Oct
2018
Férfi NB I: Újra összecsapnak a döntősök
2018. október 5.  |  14:24
Pénteken kettő, szombaton négy mérkőzést rendeznek a férfi A-csoport második fordulójában. A ZTE-Jászberény összecsapás szerdán lesz.

A Kecskemét a DEAC-ot fogadja. Forray Gábor együttese az első fordulóban 64-56-os vereséget szenvedett a Zalakerámia ZTE KK vendégeként, míg a DEAC 82-78-ra győzte le hazai pályán az Egis Körmendet. Hiányzó egyik oldalon sem lesz.

Két, lélektanilag feltehetően kiváló állapotban lévő együttes találkozik egymással 18:00-tól a Lauber Dezső Sportcsarnokban. Csirke Ferenc csapata – mindössze három légióssal – az első fordulóban bravúrgyőzelmet aratott az Alba ellen idegenben, míg Sabáli Balázs tanítványai hazai pályán verték meg a Falcót 86-77-re. A baranyaiaktól Demeter Attila hiányzik, az új center, Igor Kesar viszont bemutatkozhat.

Szombaton este 18:00-kor az Atomerőmű SE az újonc SERCO-TF-Budapestet látja vendégül. Mindkét együttes vereséggel kezdte a bajnokságot, Szrecsko Szekulovics együttese Jászberényben kapott ki 91-90-re, míg a TF Kaposváron szenvedett nagyarányú vereséget (61-100). A tolnaiaknál Shannon Evans Achillese fáj, az orvosok egy hét pihenőt írtak neki elő.

A Kaposvár a Szegedet fogadja. Hendlein Rolandék igen magabiztos, 100-61-es győzelemmel kezdtek az újonc SERCO-TF-Budapest ellen, míg Kerpel-Fronius Gáspárék három jó negyed után végül huszonhárom ponttal kaptak ki a bajnok Szolnoktól (69-92), igaz akkor Juhos Levente sérülés miatt nem játszott. A somogyiaknál debütálhat az Albától igazolt Luka Markovics.

Már a második fordulóban „megismétlődik” a legutóbbi döntő: a bajnok- és kupagyőztes Szolnoki Olaj KK a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely csapatát fogadja a Tiszaligetben. A piros-feketék magabiztos szegedi győzelemmel rajtoltak, a vasiak viszont kikaptak Sopronban.

Körmenden is két felsőházas gárda néz egymással farkasszemet: a tavalyi negyedik Körmend a bronzérmes Albával játszik Vasban. Egyik csapat sem tudott nyerni a szezonnyitón, Ferenczék Debrecenben maradtak alul, míg a fehérváriak hazai pályán, a Péccsel szemben. Lóránték ráadásul szerdán Ukrajnában is vereséget szenvedtek a FIBA-kupában. A ciprusi edzőt, Antonis Constantinidest kiállították az Oláh Gábor utcában, így szombaton nem ülhet le csapata kispadjára.

Férfi NB I. A-csoport, 2. forduló:

Pécsi VSK-VEOLIA - Sopron KC (péntek 18:00)
KTE-Duna Aszfalt - DEAC (péntek 18:00)
Szolnoki Olaj KK - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (szombat 18:00)
Egis Körmend - Alba Fehérvár (szombat 18:00)
Kaposvári KK - Naturtex-SZTE-Szedeák (szombat 18:00)
Atomerőmű SE - Serco-TF-BP (szombat 18:00)

Vármegyei szövetségek