FIBA Europe Cup: Tizenhat pontos hátrányt szedett össze az Alba
03
Oct
2018
FIBA Europe Cup: Tizenhat pontos hátrányt szedett össze az Alba
2018. október 3.  |  20:25
Az ukrán bajnok és szuperkupa-győztes BC Dnyipro otthonában kezdte a FIBA Europe Cup-selejtezőt az Alba Fehérvár. Lóránt triplájával indult a meccs, elemében volt a kék-fehérek csapatkapitánya, az első kilenc fehérvári pontból nyolcat ő szerzett. A harmadik percben, 4-12-nél, Boykins triplája után időt kértek a hazaiak. Hiába, a hetedik percben Freeman triplájával már tíz volt közte (13-23). Jól megszórta Braniszlav Dzunics együttese ellenfelét, Boykins összesen hármat, Lóránt, Boykins és Freeman kettőt, Tóth pedig egy sikeres triplát vállalt az első negyedben (a másik oldalon 1 /4 volt a mutató). 15-28-nál mégis az Alba kért időt, a végére kicsit zárkóztak az ukránok (20-32).

Teljesen elveszítette a fonalat az Alba, már nem ültek a triplák, más elképzelés pedig nem nagyon volt. Tizenhatról kapaszkodott vissza a Dnyipro. 27-33-nál újra időt kért Dzunics. Egy pillanatra visszatornázta még csapata tízre a különbséget, de aztán Tyimofejenko triplájával már csak egy volt a magyar előny (36-37). Sőt, büntetőkkel fordítottak is a fehér mezesek. A félidőt is a remeklő Tyimofejenko ziccere zárta, 7 másodperc alatt sikerrel értek fel az Alba gyűrűjéig (40-38). A második negyedben mindössze 6 pontot dobott a Fehérvár.

Ki más, mint Tyimofejenko nyitotta a második játékrészt, majd Rezvin tripladobás közben faultolta Boynkinst. Mindhárom büntető a helyére került. Freeman hármasával vissza is vette a vezetést az Alba (42-44). Nem sokáig, 9-0-val felelt az ellenfél. Dzunics megint időt kért. Kezdett egyre nagyobb baj lenni, a harmadik negyed derekán már az ukránok vezettek tízzel (56-46). Szerencsére ennél nem nyílt nagyobbra az olló, 65-57-ről indult a záró felvonás.

Lépésről lépésre igyekeztek faragni hátrányukon Lóránték, hol több, hol kevesebb sikerrel. Továbbra is a Dnyipro irányított, és vezetett. Sőt, a végén belement egy nagy rohanásba a magyar csapat, amiből nem jött ki jól, így pont a dudaszóra alakult ki a legnagyobb különbség. Éppen annyi, amennyivel az első negyedben még a vendégek vezettek… - írta a BB1.hu.

BC Dnyipro – Alba Fehérvár 94–78 (20–32, 20–6, 25–19, 29–21)

FIBA Europe Cup-selejtező, 1. mérkőzés
Dnyipro, Sport Complex

Alba: Cartwright 2, Boykins 17/12, Filipovity 5/3, Lóránt 14/6, Heath 15. Csere: Bullock 7/3, Freeman 15/9, Varga -, Tóth P. 3/3.

 

 

Fotó: fiba.basketball 

Vármegyei szövetségek