Előrehozott bajnokival indul a női bajnokság
28
Sep
2018
Előrehozott bajnokival indul a női bajnokság
2018. szeptember 28.  |  15:00
Közel öthónapos szünet után, ma este hat órától a Magyar Kupa-győztes, bajnoki ezüstérmes Szekszárd otthonában elkezdődik a női élvonal 2018/19-es szezonja. Zseljko Djokics együttese a 8. fordulóból előrehozott mérkőzésen fogadja a PINKK-et. A meccset eredetileg december elején kellett volna lejátszani, de a pécsiek kérésére – mivel akkor EWBL-mérkőzést játszanak – a felek előrehozták az összecsapást. A mérkőzésen a vendégek részéről Emilija Podrug sérülés miatt nem léphet pályára, Jáhni Zsófia az U23-as 3x3-as magyar válogatott tagjaként szerepel a kínai világbajnokságon, Csutorás Fanni pedig a következő hetekben még rehabilitációját végzi.

Vasárnap újabb két bajnokit rendeznek. 17 órától a kupában és a bajnokságban is bronzéremig jutó, idén viszont már mindkét fronton döntőbe vágyó Győr a Vasassal, 18 órától pedig a címvédő Sopron a nyáron jelentős átalakuláson áteső Cegléddel játszik. Roberto Iniguez csapata a hét elején az UMMC Kupán szerepelt Oroszországban, ahol az elődöntőben 67-56-ra nyert a Nagyezsda Orenburg ellen, majd a fináléban a házigazda UMMC Jekatyerinburggal szemben alulmaradt. Azóta már csatlakozott a kerethez Candice Dupree, akit Alaina Coates helyére igazoltak. A két csapat fényjátékkal történő bemutatása után a Sopron Basket felhúzza a bajnoki címre és az Euroliga-ezüstéremre emléket állító zászlókat. Ezt követően a hazaiak átadják az Év Játékosa díjat, és elbúcsúztatják egykori játékosukat, Zsovár Orsolyát.

Az elmúlt évekhez képest egyébként változás, hogy immár 12 csapatos lesz a mezőny a nőknél is, így idén nem lesznek szünnapos csapatok.

Női NB I. A-csoport

8. forduló: Atomerőmű KSC Szekszárd - PINKK-Pécsi 424 (péntek 18:00)
1. forduló: CMB CARGO UNI Győr - Vasas Akadémia (vasárnap 17:00)
1. forduló: Sopron Basket - VBW CEKK Cegléd (vasárnap 18:00)


Vármegyei szövetségek