Perl az élvonal egyik meglepetésembere lehet
24
Sep
2018
Perl az élvonal egyik meglepetésembere lehet
2018. szeptember 24.  |  21:10
Mint ismert, Perl Zoltán már két tétmérkőzésen is megmutatta magát új csapatában, a spanyol élvonalbeli Movistar Estudiantesben. A magyar válogatott húzóembere a Norrköping elleni Bajnokok Ligája-selejtező odavágóján a cserepadról beszállva 10 ponttal, 3 lepattanóval, 6 gólpasszal 1-1 szerzett labdával és blokkal zárt, 17-es indexmutatójával pedig az egész mezőny legjobbja volt, míg a visszavágón kezdőként 11 percet játszott, ami alatt 3 pontot dobott, és 2 lepattanót szerzett.

Perl eddigi teljesítményével a spanyol lapok is elégedettek voltak és egyre inkább biztosak abban, hogy erősítést fog jelenteni a spanyol klub számára. A sportball.es az elemzésében részletesebben is kitér a magyar kosarasra, aki a cikk szerzője szerint a 2018/19-es spanyol élvonal egyik meglepetésembere lehet.

- Perl egy totális támadójátékos, aki a külső posztok bármelyikén megállja a helyét. Magas kosárlabda-IQ-val rendelkezik, fazont szabhat a támadásoknak. Bátor, agresszívan betör a palánk alá, nagyszerű atletikus képességgel rendelkezik és kívülről is veszélyt jelent. Védekezésben viszont hátrányt szenvedhet az erősebb fizikumú játékosokkal szemben – írja a szerző.

A spanyol élvonal hétvégi nyitófordulójában az Estudiantes hazai pályán fogadja a BAXI Manresát, ám addig még hétközben, a BL-selejtező következő körében a lengyel Torun ellen mérkőznek meg Perlék idegenben és otthon is – adta hírül a BB1.hu.

Vármegyei szövetségek