3x3 U23 Nations League: A lányok két győzelemmel, a fiúk 1-1-gyel kezdtek Indiában
21
Sep
2018
3x3 U23 Nations League: A lányok két győzelemmel, a fiúk 1-1-gyel kezdtek Indiában
2018. szeptember 21.  |  08:33
A mai napon megkezdődött a FIBA 3x3 U23 Nations League idei döntője az indiai Hyderabad-ban. Mindkét nemben képviselték hazánkat kosarasok. Vereb József csapatvezető számolt be az első játéknap eddigi történéseiről.

 

A résztvevő 6-6 válogatottat (férfi és női) 2, egyenként 3 csapatos csoportba sorolják és a körmérkőzések után a két csoport győztese játszik a nap döntőjében. Szombaton, más csoportbeosztással újra lejátszásra kerül egy torna.

 

Az alapszakasz 6 állomásán és a két döntő tornán gyűjtött pontok számát összegzik és így alakul ki a Nations League 2018 végeredménye.

 

A magyar férfi és női válogatott az alapszakasz európai konferenciájában szerepelt, ahol a lányok az összetettben második helyezést értek el Franciaország mögött, így alanyi jogon jutottak Indiába. A fiúk az 5. helyen végeztek, de a visszalépések miatt ők is résztvevői a döntőnek.

 

A péntek reggelt a Böröndy Vivien, Jáhni Zsófia, Papp Klaudia, Radócz Fanni összetételű női csapat kezdte, és 19-13-ra elkapták az ázsia-afrikai konferencia győztesét, Kínát (velük egyébként a két hét múlva rendezendő világbajnokságon is azonos csoportban vagyunk). Rövid pihenő után következett Hollandia, akiket nagyon magabiztosan vertünk 17-8-ra, így a lányok a mai napi döntő egyik résztvevői.

 

A fiúk (Demeter Attila, Keller Iván, Kocsis Zalán, Somogyfoki Péter) hatalmas csatában maradtak alul Hollandiával szemben (10-11). A második meccsen Mongóliával találkoztak a srácok, le is győzték ázsiai ellenfelüket 21-11-re. A Hollandia - Mongólia talákozó eredményétől függ a csoport végeredménye, ez a találkozó rövidesen lejátszásra kerül.

 

Az alábbi linken lehet élőben követni a tornát:

 

https://www.youtube.com/watch?v=dMZ-psiawPA&feature=youtu.be 

Vármegyei szövetségek