Senior kosárlabda: Magyar parádé Malájföldön
16
Sep
2018
Senior kosárlabda: Magyar parádé Malájföldön
2018. szeptember 16.  |  17:10
Fényes magyar sikerekkel zárult a malajziai Penangban zajló nyílt Ázsiai-Csendes óceáni Masters Játékok (Asian-Pacific Masters Games - APMG)

22 sportágban rendeztek versenyeket. A kosárlabda torna egy nyílt nemzetközi viadal volt, amelyre két magyar csapat nevezett, s mindkettő veretlenül nyert.

A férfiaknál a Hungary 55+ néven szereplő 55 év fölöttiek válogatottja - köztük több korábbi válogatott kosaras - hazai, azaz malajziai, indiai és ausztrál együttest győzött le magabiztosan. Sikerük értékét növeli, hogy a maláj és az indiai gárda fiatalabb koroszályú volt, de a csapat taktikus meccseléssel, sokat cserélve, és elsősorban a magassági fölényét kihasználva nyerte meg magabiztosan mindhárom összecsapását.

A hölgyeknél a Budapest Kolibri néven szereplő 40+-os társaság - szintén néhány korábbi válogatottal a soraiban - ha lehet még simábban, fölényesebben nyerte meg mérkőzéseit. A csapat játékosainak legnagyobb része korábbi élvonalbeli kosaras, Így aztán nyugodtan lehetett cserélni, ma divatos kifejezéssel élve "rotálni", a játék színvonala nem esett vissza, s a hölgyek végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtva verte fölényesen mongol, indiai új-zélandi riválisát, a szervezett védekezést nem nagyon tudták feltörni a riválisok, tehát mindkét senior csapatunk veretlenül, magabiztosan nyerte saját tornáját!

Vármegyei szövetségek